Film/TV
0

Farrah Fawcett se posljednji put oprostila s prijateljima

Sarajevo-x.com
Velika filmska zvijezda, Farrah Fawcett, koja boluje od raka debelog crijeva, oprostila se s prijateljima i porodicom, te kako piše britanski tabloid The Miror, spremna je umrijeti.

Farrah Fawcett koju je proslavila uloga u tv seriji "Charlijevi anđeli" prije no što će avionom otputovati za Njemačku, gdje bi trebala biti podvrgnuta radikalnoj eksperimentalnoj terapiji, pozdravila se sa svojim bližnjima, pomirivši se sa činjenicom da joj više nema spasa.

"Farrah se osjeća veoma usamljeno. Ne želi da je prijatelji vide bez kose, ozračenu i pomirila se s činjenicom da će uskoro umrijeti. Svom osoblju je kazala da mogu potražiti nove poslove, a prijateljima je rekla da se više neće vratiti. Bolest ju je strašno iscrpila", kazao je prijatelj oboljele glumice.

Ova 62-godišnja glumica je ostala bez svoje prelijepe plave kose tokom kemoterapije kojoj je bila podvrgnuta sve do prošlog mjeseca.

Farrah Fawcett je 2006. godine saznala da boluje od raka debelog crijeva. Tumor joj je uklonjen operacijom, nakon čega je uslijedila kemoterapija i radioterapija. No, godinu dana kasnije, rutinskim pregledom lijećnici su otkrili da se tumor vratio.

Slavnu glumicu je bliska prijateljica, pjevačica Cher, ohrabrila da pomoć potraži na njemačkoj klinici koja koristi agresivnu vrstu terapije, kakva u Sjedinjenim Američkim Državama nije dostupna.

Farrah je na aerodrom odvela prijateljica Alana Hamilton Stewart, bivša supruga rock zvijezde, Roda Stewarta, te se možda i posljednji put oprostila s njom.

Dugogodišnji ljubavnik slavne glumice izjavio je da je samo pitanje dana kada će ona izgubiti borbu s rakom, jer u jetri ima ogroman tumor.

"Ona je veoma hrabra! Dugo se već bori s ovom bolešću, ali teško joj je nastaviti. Dosta joj je i terapija i ležanja u bolnici. Ona već godinama nema normalan život", izjavila je jedna od Farrahinin prijateljica.

O Farrahhinoj borbi protiv raka snimljen je i dokumentarac "A Wing and a Prayer", koji bi trebao biti emitovan tokom ove godine, za koji je slavna glumica, navodno dobila blizu 500 hiljada eura.