Film/TV
120

Fanovi pohrlili na dugoočekivanu pretpremijeru filma "Warcraft: Beginning"

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
3D epska avantura "Warcraft: Beginning" pretpremijerno se prikazuje večeras u punoj dvorani sarajevskog kina Cinema City.

Pretpremijerne projekcije održane su u kinima: Multiplex Ekran Zenica, Multiplex Palas Banja Luka i Cinema city Sarajevo, a fanovi dugoočekivanog filmskog spektakla

Od 2. juna, film "Warcraft: Beginning" stiže na redovne repertoare kino dvorana i u više od 80 gradova i mjesta putem mobilne kino opreme, i bit će dostupan u 2D i 3D tehnici.

Film dolazi iz studija Legendary Pictures i Universal Pictures i režiji Duncana Jonesa, a u pitanju je epska avantura o sukobu nastalom zbog sudara svjetova zasnovana na svjetskom fenomenu Blizzard Entertainmenta i kultnoj video igri World of Warcraft.

Mirno carstvo Azerota stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči sa neustrašivom rasom osvajača: Ork ratnici bježe iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svijet. Kad se portal otvori da spoji ova dva svijeta, jedna vojska se suočava sa uništenjem, a druga sa nestankom. Sa ove dvije zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma.

Tako počinje spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gdje se svako bori za nešto.