Jameson Empire Awards 2013.
0

FOTO+VIDEO / Esmir Prlja snimio najbolji remake od 60 sekundi u BiH

Klix.ba
Pobjednik prvog po redu bosanskohercegovačkog takmičenja Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds" je remake filma "Mad Max" Esmira Prlje iz Sarajeva.

Esmir će se u Londonu od 22. do 24. marta ove godine, pored predstavnika 20 zemalja svijeta, takmičiti za prestižnu Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds" 2013.

"S obzirom da nismo imali puno vremena, a ni budžet za izradu filma, kolega i ja smo se odlučili za animaciju. To je očigledno bila dobra odluka, jer se film svidio i žiriju i publici", rekao je Prlja.

Od pet filmova koji su osvojili najviše glasova publike ("Ameli" autorice Lane Mihailović, "Mad Max" Esmira Prlje, "Fight Club" Nihada Spahića, "Paranormal Activity" Ismara Vejzovića i "Don't Be A Menace" Nedima Osmanovića), stručni žiri u sastavu Elmir Jukić - reditelj, Saša Hajduković - reditelj, Vildana Drljević - direktorica Art kina Kriterion, Emir Pekmez – koordinator programa na SFF i Almir Tucaković - predstavnik organizatora, imali su težak zadatak prilikom konačnog odabira putnika za London.

Ime pobjednika takmičenja objavljeno je sinoć na screening eventu u Art kinu Kriterion, kojem je pored žirija prisustvovao i veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta filma.