Film/TV
0

"Enchanted" prvi na box officeu

Sarajevo-x.com
Disneyeva romantična komedija "Enchanted" ovoga vikenda, koji je zahvatio i američki Dan zahvalnosti, najviše je oduševila gledatelje na sjevernoameričkom kontinentu. Naime, film "Enchanted" je na svom otvaranju zaradio 50 miliona dolara.

Kako ističu iz Disneya petodnevni "Thanksgiving" vikend donio je njihovom filmu 50,1 miliona američkih dolara, što predstavlja drugi najbolji rezultat za vrijeme američkog Dana zahvalnosti.

Glavnu ulogu princeze u filmu "Enchanted" čija se radnja odvija u modernom New Yorku igra Amy Adams.

"Amy Adams je pridonijela tako dobar duh glavnoj ulozi. Ona ima takvo bogatstvo koje ne viđate tako često na velikim ekranima", izjavio je producent filma Barry Josephson. "Ona je veliko iznenađenje za ljude koji je i ne poznaju." dodao je Josephson, a prenio Reuters.

Drugo mjesto na box officeu osvojio je film "The Christmas" u produkciji Sony Pictures Entertainmenta, koji je također nadvisio očekivanja zaradivši 27,1 miliona američkih dolara.

Treći najgledaniji film na sjevernoameričkom kontinentu proteklog vikenda je "Beowulf" inkasiravši 23,3 američkih dolara, a četvrti "Hitman" sa prihodom od 21 milion dolara. Peti najgledaniji film bio je animirani film Jerryja Seinfelda "Bee Movie" koji je zaradio 15,9 miliona dolara.

Pogledajte trailer za film "Enchanted"