Film/TV
0

Emela se vraća na Federalnu televiziju

Sarajevo-x.com
Emela Burdžović; Foto: SFF
Emela Burdžović; Foto: SFF
Emela Burdžović se, nakon angažmana na NTV Hayat, vraća u redakciju programa za djecu i mlade na Federalnoj televiziji. U izjavi je rekla da joj Federalna televizija više odgovara po načinu rada i odnosa prema poslu i gledateljima.

"Možda je moj povratak na Federalnu televiziju za neke iznenađenje, ali za mene baš i nije. Po senzibilitetu, načinu rada, odnosu ka poslu i gledateljima, Federalna televizija je kuća kojoj ja pripadam i to sam oduvijek znala. No, ponekad se moraš testirati da bi utvrdio gdje najbolje funkcionišeš. Iskustvo na NTV Hayat donijelo mi je mnogo znanja, lijepu poslovnu saradnju i međuljudske odnose, ali mi je i pomoglo da spoznam da ja najviše mogu dati upravo na Federalnoj televiziji koja funkcioniše po meni bliskim principima", kazala je Emela.

Na koji način je ostvaren dogovor o njenom povratku u program FTV-a i kakvi su daljnji planovi, Emela objašnjava: "Distanca je odlučila da i čelni ljudi Federalne televizije prepoznaju da ja pripadam njihovom programu, pozvali su me, što sam sa zadovoljstvom prihvatila i sada smo opet skupa. Bliži se kraj sezone i nije vrijeme za nove projekte, ali oni su vrlo izvjesni početkom nove programske šeme kada ću se osim voditeljskog posla okušati i kao televizijski urednik. Za mene je to veliki izazov. Festivalski urednik, radijski i najzad televizijski urednik. Godine rada i truda se isplate i pružaju mogućnost napretka".

Glumci Mario Drmać i Mirela Lambić, također su sretni što su voditeljski redovi Huge ojačani, a Mario je to prokomentarisao na sljedeći način: "Drago mi je zbog povratka kolegice Emele, ili kako je ja od milja zovem, Emelice, Cice. Mislim da ćemo biti sada jedan fini trio i da će se mališani obradovati i novim igricama u narednoj sezoni. Pozivam sve gledatelje "Huge" da šalju dopisnice, a mi ćemo vam kao i uvijek priređivati i nova iznenađenja".