Planovi Hollywooda
0

Ekranizacija životne priče zlostavljane Elisabeth Fritzl

FENA
Nije dugo trebalo da bi počelo lešinarenje u slučaju austrijskog monstruma Josefa Fritzla. Medijska bitka za detalje iz 24 godine dugog zatočeništva njegove kćeri službeno je započela, a pojavila se i informacija o tome kako će na svojoj životnoj priči Elisabeth Fritzl zaraditi 10 miliona funti, odnosno 12,56 miliona eura.

No, tu nije kraj komercijalizaciji jednog od najstrašnijih austrijskih zločina - pojavili su se i planovi za snimanje filma "Djeca iz podruma".

Među filmašima u Hollywoodu započela je bitka za filmska prava na ekranizaciju priče o djevojci koju je njen monstruozni otac dva i po desetljeća brutalno zlostavljao, silovao i držao u zatočeništvu.

Naime, film o ocu koji je kćeri napravio sedmero djece te njegovim "nacističkim i sadističkim" provodima po Tajlandu, prema očekivanju filmaša, srušio bi sve dosadašnje rekorde gledanosti.

Osim bitke za prvi intervju s Elisabeth Fritzl, bitka se vodi i za prvu zajedničku fotografiju Elisabeth s njenom djecom. Tako se pojavila i informacija da je početna vrijednost te obiteljske fotografije milijun funti, odnosno 1,25 milijuna eura. Već su napisane dvije knjige

I dok se Elisabeth i šestero preživjele djece 19-godišnja Kerstin, 18-godišnji Stefan, 16-godišnja Lisa, 14-godišnja Monika, 12-godišnji Alexander i šestogodišnji Felix, oporavljaju u austrijskoj klinici, njihov odvjetnik Christoph Herbst zatrpan je zahtjevima televizijskih kuća, producenata, novinara i fotografa. Na njegovu su adresu stigli i rukopisi dviju knjiga koje su revni autori već uspjeli napisati o slučaju.

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.