Film/TV
71

Ekipa bh. glumaca u novoj sezoni američke hit serije "Legende"

FENA
Zana Marjanović, Goran Kostić i Nikola Đuričko u Pragu snimaju novu sezonu američke hit serije “Legende” (Legends) u produkciji TNT-a.

Riječ je akcionoj tv seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Sean Bean, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije “Igra prijestolja”.

"Iako smo limitirani ugovorom, te s javnošću ne možemo dijeliti detalje našeg angažmana i opis uloga u projektu, možemo reći da smo veoma sretni što smo dio ovako jednog velikog projekta", izjavila je Zana Marjanović.

Angelina Jolie je učinila mnogo za bosanskohercehovačke glumce. Otvorila im je vrata svjetskih projekata, a oni zauzvrat svojim talentom, upornošu i posvećenošću plijene pozornost i interes američkih i evropskih producenata.

Ekipa bosanskohercegovačkih glumaca je jedna od najvećih u projektu. Pored Zane Marjanović i Gorana Kostića, u ekipi serije su i glumci Adnan Hasković, Muhamed Hadžović, Igor Skvarica i Zoran Dragićević.

"Nadam se da ćemo početi više cijeniti domaće glumce. Krasne se stvari dešavaju, naši glumci igraju u velikim filmovima i serijama i šalju pozitivnu sliku o svojoj zemlji, a osim nas nekoliko izuzetaka, javnost nikako da im pokloni važnost i poštovanje koje zaslužuju", smatra Marjanović.

Također, nada se da će BiH na primjeru uspješne Češke, konačno shvatiti da umjetnost općenito, a naročito produciranje filmova i serija, može biti vrlo profitabilan biznis u koji se itekako isplati ulagati.