Protekli vikend
0

VIDEO / Dvoboj horor filmova na box officeu

Sarajevo-x.com
"The Final Destination", 3-D horor studija Warner Bros. koji je protekli vikend premijerno prikazan u američkim i kanadskim kinima, od prodaje ulaznica je zaradio 28,3 miliona dolara.

"Inglourious Basterds", film Quentina Tarantina koji igra i u sarajevskom multipleksu Cinema City, zasjeo je na drugo mjesto po zaradi s 20,4 miliona dolara. Ostvarenje "Helloween II" našlo se na trećem mjestu, zahvaljujući zaradi od 17,4 miliona dolara.

"The Final Destination", četvrti film franšize, prati grupu tinejdžera koji pokušavaju prevariti smrt nakon što je jedan od njih doživio fatalnu nesreću. Od četiri filma iz ovog serijala, posljednji je, prema podacima, za prvi vikend najbolje prošao. Rekord je dosad držao treći dio sa zarađenih 19,2 miliona dolara u prvom vikendu, kad je prikazan februara 2006. godine.

"Najinteresantnija stvar je dvoboj između dva horor filma", kaže Brandon Gray, urednik Box Office Mojoa. "Nije uobičajeno da imamo dva kvalitetna filma istog žanra i da se premijerno prikazuju u isto vrijeme. Ali oba su prošla najbolje što su mogla - nisu jedan drugog 'pojela'."

Trenutni poredak na Box Officeu izgleda ovako:

  1. The Final Destination - 28,3 miliona dolara
  2. Inglourious Basterds - 20,4 miliona dolara
  3. Halloween II - 17,4 miliona dolara
  4. District 9 - 10,7 miliona dolara
  1. G.I. Joe - 8 miliona dolara
  2. Julie & Julia - 7,4 miliona dolara
  3. Time Traveler's Wife - 6,7 miliona dolara
  4. Shorts - 4,8 miliona dolara
  5. Taking Woodstock - 3,7 miliona dolara
  6. G-Force - 2,8 miliona dolara