Jači i od Džeke
0

Dustin Hoffman zaradio 7,5 miliona dolara za pet dana

Sarajevo-x.com
Glumac Dustin Hoffman (73) je izjavio kako je za samo pet dana rada na filmu "Little Fockers" zaradio 7,5 miliona dolara, piše "Daily Mail".

Oscarom nagrađeni glumac bio je u poziciji da pregovara o visini honorara nakon što su mu tražili da ponovo snimi neke od njegovih scena. Nije mu bilo teško sklopiti tako povoljan ugovor, budući da su i druge zvijezde iz filma inkasirale milione.

Ben Stiller i Robert De Niro dobili su 20 miliona dolara kako bi ponovili svoje uloge u trećem filmu o porodici Focker. Novi film o ovoj porodici ostvario je prvo mjesto na američkom box-officeu uprkos lošim kritikama, a Hoffman u njemu glumi oca Grega Fockera (Ben Stiller).

"Produkcijska kuća Universal je u zadnji tren odlučila da im je Hoffman potreban za neke nove scene. Oni se prethodno nisu mogli dogovoriti oko uslova, ali je onda Universal ipak shvatio da im je Hoffman potreban te su mu ponudili dobre uslove", rekao je izvor.

Prema napisima medija, De Niro i Stiller su najviše plaćeni na ovom filmu. Owen Wilson i Barbara Streisand su postigli iznos od sedam miliona, a Jessica Alba je naplatila tri miliona dolara.

Procjenjuje se kako je samo za plaće glumcima dato 70 miliona dolara, te će film morati zaraditi 200 miliona dolara kako bi Universal izvukao profit. Glasnogovornik Universala odbio je komentirati koliko su platili glumce.