Screen Actors Guild
0

FOTO / Dujardin je najbolji glumac, a Davis najbolja glumica

Sarajevo-x.com
Sinoć je u Los Angelesu održana 18. godišnja dodjela Screen Actors Guild nagrada. Radi se o nagradama koje glumci dodjeljuju jedni drugima, a ovog puta izbor je pao na Jeana Dujardina, koji je izabran za najboljeg glumca i Violu Davis, kao najbolju glumicu.
Dobitnici nagrada (Foto: AFP)
Dobitnici nagrada (Foto: AFP)
Christopher Plummer je najbolji sporedni glumac, a Octavia Spencer je najbolja sporedna glumica. Ekipa filma "The Help" je dobila nagradu za najbolju glumačka ekipa.

Kada su u pitanju televizijske nagrade, najboljima su proglašeni: Najbolji glumac u filmu ili miniseriji je Paul Giamatti (Too Big to Fail), dok je najbolja glumica Kate Winslet (Mildred Pierce). Najbolji glumac u dramskoj seriji je Steve Buscemi (Boardwalk Empire), a glumica Jessica Lange (American Horror Story). Najbolji glumac u humorističnoj seriji je Alec Baldwin (30 Rock), a glumica Betty White (Hot in Cleveland).

Osim što su najgrade itekako važne, važn je izgled na crvenom tepihu, pa su se tako mnogobrojne glumice prošetale u svečanim haljinama svjetski uglednih kreatora.

Dobitnici nagrada (Foto: AFP)
Dobitnici nagrada (Foto: AFP)
Michelle Williams je tako odjenula crvenou Valentino haljinu, Emme Stone je došla u crnoj Alexander McQueen toaleti. Rose Byrne je napravila iskorak u odnosu na ustaljene toalete sa crvenih tepiha, pa se pojavila u bijelom čipkanom Elie Saab kombinezonu. Na crvenom tepihu su se mogle vidjeti i kreacije drugih modnih kuća, poput Calvin Kleina, Givenchyja, kreacija Caroline Herrere...