Film/TV
0

Druga sezona "Sjever Jug" i treća sezona "Kako vrijeme prolazi"

TV1 Mreža ovog vikenda najavljuje početak novih izdanja najboljih turskih serija, novih sezona mega popularnih serija "Sjever Jug" i "Kako vrijeme prolazi".

Drugu sezonu ljubavne priče o Kuzeyju i Cemere te rivalstvu između dva brata, seriju "Sjever Jug", gledatelji će moći pratiti u novom terminu. Subotom u 21 sat očekuju ih po dvije epizode ove moderne turske drame. Nedjeljom u 21 sat, kao i ranije, fanovi serije "Kako vrijeme prolazi" imat će priliku uživati u nastavcima treće sezone, a bit će emitirane dvije epizode zaredom.

Treća sezona "Kako vrijeme prolazi" bez kapetana Alija i Aylin

U trećoj sezoni nećemo imati priliku gledati kapetana Alija i Aylin, dva lika koji su, Ali karakterom, a Aylin prevelikom ljubavi prema Soneru, stvorili veliku dramu i vezali za sebe brojnu publiku. Erkan Petekkaya je za ulogu kapetana Alija osvojio čak 17 nagrada i ovu ulogu smatra ulogom svoga života. Sa suprugom je rado pratio svaku epizodu, a iako su mnogi komentirali da je interpretaciju lika tako dobro uradio jer se prepoznao u Aliju, Erkan ističe: "Nije istina. Ali je moja sušta suprotnost. On je sinonim impulsivnosti i nepromišljenosti, a ja sam miran i staložen".

Kapetan će na kraju skončati na pučini mora, onako kako je sam želio. Ni Aylin neće imati sretniju sudbinu. Umrjet će na porodu, ostavljajući neutješnu Cemile i ostatak porodice. No, radnja serije definitvno doživljava vrhunac u trećoj sezoni. Stari i neki novi likovi ove serije nastavit će pripovijedati o svojim sudbinama i svjedočiti o životu koji teče kako vrijeme prolazi. "Kraj 2. sezone serije je bio veoma emotivan zbog same radnje, ali i zato što smo znali da ćemo se oprostiti od pojedinih kolega. Posljednji trenuci provedeni s njima su bili veoma emotivni. Pridružile su nam se veoma poznati kolege glumci. Iako na setu radi veliki broj ljudi, atmosfera je i dalje odlična", ističe Ayce Bingol, koja tumači glavni lik treće sezone, Cemile.

Kuzey i Cemre konačno zajedno

"Sjever Jug", serija koja je pobrala brojne simpatije u avanturi između Kuzeyja i Cemre, koja će početi sa novom sezonom, donijet će nove ljubavne zaplete u ovu dramatičnu priču. Da li će završiti i njihovim vjenčanjem, gledatelji će imati priliku saznati tek na kraju druge sezone, poručuju sa TV1 Mreže. A u prvoj epizodi nove sezone Kuzey odlazi u Gruziju kako bi pronašao Ferhata i osvetio Alijevu smrt. Metak koji je ispalio Ferhat promijenio je Kuzeyjev život. Tim metkom ubijeno je i njegovo djetinjstvo. Nakon svega, Kuzey će znati kako bolje zaštititi svoje voljene.