Film/TV
0

Druga sezona serije Breaking Bad na OBN TV

Od nedjelje, 4.9.2016. u 22 sata u programu OBN TV sa emitovanjem počinje druga sezona popularne američke serije Breaking Bad.

Prisutnost u medijima i na društvenim mrežama svrstava Breaking Bad među najveće TV fenomene u istoriji koji dokazuju da istinsku kvalitetu američke filmske produkcije sve rjeđe pronalazimo na velikom platnu, a sve češće na malim ekranima.

Serija Breaking Bad koja se emituje u programu OBN TV osvojila je i gledaoce u BiH tako da se na raznim forumima od ljubitelja ove serije mogu saznati zanimljivosti vezane za nju. Manje poznati detalji vezani za seriju i glumačku ekipu itekako su interesantni javnosti.

Mnogi glumci u seriji poznati su komičari. Bryana Cranstona mnogi pamte kao "tatu iz Malcolma u sredini", ali vjerojatno niste znali da su i mnogi drugi glumci iz serije započeli kao stand-up komičari. Bob Odenkirk (Saul Goodman - scenaristi su ovo ime zamislili kao igru riječima: "It's all good, man") tvorac je humorističnog skeč-showa "Mr. Show", a radio je i kao scenarist u talk showu Conana O'Briena. Bill Burr (Kuby), Lavell Crawford (Huell), Steven Michael Quezada (Steve Gomez) i Javier Grajeda (Juan Bolsa) komičari koji su se bavili ili se još uvijek bave stand-up komedijom. Gilligan ih je angažirao jer vjeruje da su komičari odlični u ozbiljnim dramskim ulogama.

Iako je sama ideja za seriju nastala kada su tvorac serije Vince Gilligan i njegov kolega Thomas Schanuz u šali rekli kako je jedino rješenje za njihovu nezaposlenost smjestiti laboratorij u kamp kućicu i proizvoditi metamfetamin, mnogi su, inspirirani Walterom Whiteom, došli na ideju da pokušaju isto. Ipak, prije nego se serija pojavila na malim ekranima, Walter White iz Alabame našao se na listi najtraženijih kriminalaca zbog proizvodnje i trgovanja kristalnim metamfetaminom. Ipak, nije se radilo o učitelju kemije koji je obolio od raka, ali u medijima se pojavio iste godine kada i BB. S druge strane, Whiteov alter ego, Heisenberg, posveta je Werneru Heisenbergu, jednom od najznačajnijih fizičara dvadesetog stoljeća i dobitniku Nobelove nagrade. U kvantnoj mehanici, Heisenbergovo načelo neodređenosti govori kako je načelno nemoguće odrediti točan položaj i brzinu neke čestice.

Još 2009. godine, na AMC-jevoj službenoj stranici snimljeno je pet mini epizoda u svrhu promocije druge sezone. Riječ je o epizodama "The Breakin-in", "Wedding Day", "Good Cop/Bad Cop", "TwaüghtHammër" i "Marie's Confession".