Film/TV
0

"Dr. House" među najplaćenijim TV glumcima

Sarajevo-x.com
Britanski glumac Hugh Laurie, kojeg već četiri godine gledamo u ulozi čangrizavog doktora Housea u istoimenoj Foxovoj dramskoj seriji, s novim ugovorom dospjet će na sami vrh liste najplaćenijih TV glumaca.

Kako izvještava Reuters, "Dr. House" bi, očekuje se, po svakoj epizodi trebao dobiti 400.000 dolara, ili nešto više od 9 miliona dolara godišnje.

49-godišnji glumac, koji je na početku imao platu oko 50.000 dolara po epizodi, prvu veću 'povišicu' dobio je u ljeto 2006. kada mu je plata povećana na oko 250.000 do 300.000 dolara po epizodi.

Trenutno na listi najplaćenijih TV glumaca vodi William Petersen (CSI: Crime Scene Investigation) sa platom od 600.000 po epizodi, i Kiefer Sutherland (24) sa platom od blizu 500.000 dolara po epizodi. Oba ova glumca su također i izvršni producenti serija.

Kao što je Sutherlandova uloga Jacka Bauera sinonim za seriju "24", tako je i Dr. Gregory House okosnica serije "House". Uloga dr. Housa Laurieu je donijela dva Zlatna globusa i tri nominacije za nagradu Emmy.

Britanski glumac će također biti dio producentske ekipe u novoj sezoni "Housea". Peta sezona ove popularne serije se u SAD-u počinje prikazivati u utorak.