Cinema City
0

VIDEO / Dolaze "Agenti sudbine", "Crni labud" i "Kad te ljubav pronađe"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Za prvu filmsku sedmicu marta 2011. godine multipleks Cinema City za sve ljubitelje sedme umjetnosti u glavnom gradu BiH priprema otvaranje čak tri izuzetno aktuelna ostvarenja te za pripadnice ljepšeg spola najavljuje ovogodišnje izdanje promotivne akcije 8. mart.

Program Cinema Cityja od 3. marta predvodi svjetska premijera romantičnog trilera "Agenti sudbine" (The Adjustment Bureau). U pitanju je rediteljski prvenac velikog holivudskog scenariste Geogrea Nolfia, pisca blockbustera "Oceanovih 12" i "Bourneov ultimatum", u kojem se u naslovnoj ulozi pojavljuje jedan od glavnih junaka navedenih hitova i dobitnik Oskara Matt Damon.

Pored sjajnog Damona, koji nastavlja niz uspjeha nakon nominacije za Oskara za sporednu mušku ulogu u klasiku braće Coen "Čovjek zvani hrabrost", koji dolazi na repertoar Cinema Cityja 10. marta, u filmu koji svoju premijeru ima dan prije otvaranja na američkim kinoblagajnama gledamo mladu britansku ljepoticu Emily Blunt, koja ovih dana osvaja posjetitelje Cinema Cityja u hit komediji "Guliverova putovanja" te veterane Johna Slatterya, junaka hit serije "Momci sa Madisona" i Terencea Stampa, koga smo nedavno gledali u hit komedijama "Yes, Man" i "Uhvatite Smarta".

U filmu Damon igra ambicioznog političara Davida Norisa koji upoznaje lijepu balerinu Eliz Selas. Ali baš kada shvati da se počeo zaljubljivati u nju, saznat će da se bori protiv agenata sudbine, koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da ih spriječe da budu zajedno. Suočen sa slabim šansama, on mora odlučiti da li da je se odrekne i prihvati predoređeni put ili se odupe sudbini...

Za ljubitelje vrhunskih filmskih ostvarenja Cinema City od 3. marta pored apsolutnog pobjednika 83. dodjele nagrada Američke filmske akademije, drame "Kraljev govor“ koja je osvojila Zlatne kipove u svim glavnim kategorijama (Najbolji film, najbolja režija Tom Hooper, najbolja muška uloga Colin Firth, najbolji originalni scenario) na repetoar donosi novo remek-djelo mladog američkog autora Darrena Aronowskog, triler "Crni labud" (Black Swan). Tvorac višestruko nagrađivanih klasika i kritičarskih favorita "Rekvijem za snove" i "Hrvač" predstavlja atmosferični triler, koji je trenutno najtraženijoj mladoj glumici Hollywooda, Natalie Portman, Oskara za najbolju žensku ulogu. Pored nikad bolje ljepotice i junakinje hitova "Ratovi zvijezda" i "Bez obaveza" u filmu gledamo najpopularnijeg francuskog glumca Vincenta Cassela i mladu ljepoticu Milu Kunis, koju smo nedavno gledali u blockbusteru "Knjiga iskupljenja".

Radnja filma počinje kada umjetnički direktor New York City baleta odluči zamijeniti primabalerinu u premijernoj izvedbi "Labuđeg jezera" na otvorenju nove sezone, sa mladom ljepoticom Ninom. No njena je konkurencija nova plesačica u trupi, Lily, a kako se rivalstvo dviju mladih plesačica razvija u čudnu vrstu prijateljstva, Nina počinje dolaziti u kontakt sa svojom mračnom stranom koja prijeti da je uništi...

Ljubitelji dobre komedije 3. marta konačno će se zabaviti uz hit "Kad te ljubav pronađe" (Life as We Know It). Topla priča čuvenog TV i filmskog producenta i reditelja Grega Berlantija u naslovnim ulogama predstavlja najseksi par Hollywooda, prelijepu Katherine Heigl, zvijezdu kultne serije "Uvod u anatomiju" i blockbustera "Gola istina" te Josha Duchamela, zgodnog junaka hit serije "Las Vegas" i blockbuster serijala "Transformers".

U filmu koji je samo na američkim kinoblagajnama prešao zaradu od preko 50 miliona dolara Heigl i Duchamel igraju Holly i Erica, koji ulaze u odnos prividne trpeljivosti nakon što ih prijatelji Peter i Allisom spoje na slijepom sastanku. Godina kasnije, saznaju da su ih tragično nastradali prijatelji imenovali starateljima njihove kćerke, Sophie. Oni se sele u njihovu kuću pokušavajući ispuniti posljednju želju prijatelja ali podizanje djeteta ne ide im baš najbolje...

Projekcije filma "Kad te ljubav pronađe" bit će dio ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije 8. mart Cinema City pored bh. premijere trenutno najgledanije romantične komedije svjetskih kinoblagajni "Moja lažna žena" (Just go With It), koja u naslovnim ulogama predstavlja urnebesnog komičara Adama Sandlera te najveću zvijedu žanra romantične komedije Hollywooda, prelijepu Jennifer Aniston. Svim posjetiteljima Cinema Cityja za Dan žena partner akcije mirisi Naomi Campbell za svaku kupljenu ulaznicu poklanjaju jednu gratis, a broj ulaznica je ograničen. Pretprodaja ulaznica za promotivnu akciju 8. mart 2011. kreće na blagajnama multipleksa od 1. marta, a za specijalnu priliku linija celebrity mirisa Christina Aguillera, Naomi Campbell i Avril Lavigne je pripremila iznenađenje za posjetitelje u vidu poklona za svakog 50-tog gledatelja.

Sve informacije o promotivnoj akciji 8. mart, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem se svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.