Los Angeles
0

Dodjela Zlatnih globusa bez Travolte

Sarajevo-x.com
John Travolta, koji trenutno proživljava najgoru noćnu moru svakog roditelja, otkazao je dolazak na svečanu dodjelu Zlatnih globusa koja se večeras održava u Los Angelesu, otkrio je njegov glasnogovornik za Us Magazine.

Posljednji filmski projekat hollywoodskog glumca, "Bolt", na 66. dodjeli prestižnih nagrada nominiran je kategoriji "Najbolji animirani film", a Travoltin duet sa mladom kolegicom Miley Cyrus "I Thought I Lost You" takmiči se za titulu "Najbolje originalne pjesme". Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa zvijezda filmova "Greese" i "Groznica subotnje večeri" trebao se pojaviti u ulozi prezentera, međutim, zbog iznenadne smrti 16-godišnjeg sina Jetta otkazao je svoj dolazak.

U četvrtak je održana veoma dirljiva sahrana sina Johna Travolte i Kelly Preston, koji je početkom januara preminuo od posljedica iznenadnog napada na porodičnom odmoru na Bahamima. Privatnoj scijentološkoj službi održanoj na njihovom luksuznom imanju na Floridi prisustvovala je bliža rodbina i prijatelji.

Slavni glumački par je za slabo zdravlje Jetta ranije upirao prstom na do sada slabo proučavanu Kawasaki bolesti, ali mnogi zlobnici za njegovu smrt krive same roditelje i Scijentološku crkvu koja svojim sljedbenicima navodno zabranjuje korištenje bilokakvih lijekova.