Telegraph
0

Dodjela Oskara postaje sve dosadnija

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Godišnjoj ceremoniji dodjele Oskara, nekada najsjajnijem događaju u šou biznisu, potreba je ozbiljna promjena imidža, piše Sunday Telegraph.

"Niskobudžetni filmovi, irelevantni voditelji, prazne šale i klimavi, unaprijed snimljeni segmenti programa" odgovorni su za smanjenje gledanosti prijenosa dodjele Oskara u svijetu.

Prošle godine ceremoniju su pratila samo 32 miliona gledalaca, što je najmanji broj u skorijoj historiji Oskara, i daleko ispod 57 miliona koji su 1998. gledali dodjelu Oskara filmu "Titanik".

Za ovakvu situaciju se krive filmovi nominirani prošle godine, od kojih nijedan nije imao mnogo uspjeha u kinima, i od kojih je najviše Oskara dobio stilski elegantan, ali depresivan "No Country for Old Men".

Stoga su producenti Oskara angažirali režisera i producenta hit serije "Dreamgirls" da osvježe predstojeću svečanost i povrate poljuljanu reputaciju ove najprestižnije filmske manifestacije.

Oni žele da detalje ceremonije drže u tajnosti, tako da nisu otkrili ko će biti voditelji, a najavili su i da mnoge zvijezde neće proći tradicionalnim crvenim tepihom prije početka dodjele, kako bi se publika držala u iščekivanju tokom cijele svečanosti.

Što se tiče mogućih pobjednika, g. Onil, najpouzdaniji poznavalac Oskara, kladi se na Kate Winslet, za glavnu ulogu u filmu "The Reader", za koju vjeruje da će trijumfirati, prenosi Telegraph.