"Snimi i ti svoj kratki film"
0

Dodijeljene nagrade za najbolje filmove

Klix.ba
Na prigodnoj ceremoniji, organiziranoj u povodu završetka konkursa "Snimi i ti svoj kratki film", u petak, 13. jula, u Sarajevu, kompanija Sony nagradila je autore najboljih ostvarenja.
Uz prisustvo predstavnika kompanije Sony i predstavnika medija, nagrađena su tri najbolja kratka filma, u konkurenciji od više od 90 prijavljenih. Prema ocjeni žirija, kojim je predsjedavao bh. reditelj Ivan Ramadan, najboljim filmom proglašen je film "Book", djelo članova Udruge za promicanje vizualne kulture Točka iz Širokog Brijega, koje je kompanija Sony nagradila kamerom sa ugrađenim projektorom.
Druga nagrada, Sony digitalni fotoaparat, pripala je Nedimu Šečeragiću iz Sarajeva za film "Crust", dok je treću nagradu, Sony mp4 player, osvojila Ada Sokolović iz Sarajeva za film "85 sekundi".
Prema riječima direktora predstavništva kompanije Sony za BiH, gospodina Enisa Šoškića, i ove godine je vladao veliki interes mladih autora za učešće u nagradnoj igri, prijavljeni filmovi su bili izuzetno kvalitetni te odabrati najbolje nije bilo nimalo lako.