Otkrivaju se nove informacije
0

Dnevnik Anne Frank se adaptira za filmsko platno

Klix.ba
Priča o Anne Frank, 13-godišnjoj jevrejskoj djevojčici koja je umrla u nacističkom logoru nakon što se dvije godine krila na tavanu očevog ureda, će biti adaptirana za filmsko platno. U filmu će biti otkriveni i novi detalji koji su do sada bili skrivani u arhivama.

Novi film neće biti baziran samo na njenom dnevniku, već će otkriti i mnoge historijske dokumente koje je dostavila njena porodica. Ova drama ima za cilj da ispriča cijelu njenu priču, prije i poslije njenog skrivanja. Na scenariju za film radi njemački scenarista Fred Breinersdorfer.

Autorica jednog od najpoznatijih dnevnika u historiji, Anne Frank je bila jedna od preko milion jevrejske djece koja su izgubila život u nacističkim logorima. Njen dnevnik, u kojem se nalaze njena najintimnija razmišljanja i osjećanja, je preveden na 55 jezika.

Anne nikada nije izgubila nadu da će jednog dana biti slobodna. Ona i njena sestra su umrle od tifusa 1945. godine, ubrzo nakon što su britanske trupe oslobodile logor Bergen-Belsen. Film će se početi snimati naredne godine.