"TLN nema konkurenciju"
0

Đuro: Ne vjerujem da će se sastati stara ekipa Top liste nadrealista

Sarajevo-x.com
Branko Đurić Đuro
Branko Đurić Đuro
U razgovoru za srbijanski Blic, popularni glumac Branko Đurić Đuro kazao je kako ne vjeruje da će stara glumačka ekipa Top liste nadrealista ikada više sastati.

Bez obzira na uspješnu filmsku karijeru, za mnoge je Đuro i dalje sinonim za Top listu nadrealista i za nevjerovatne skečeve koje je ova ekipa glumaca i muzičara ostavila iza sebe. Na pitanje da li razmišlja o svojevrsnom povratku na male ekrane sa Nadrealistima, Đuro vjeruje kako bi to svakako bi uspješan povratak.

"Ne sumnjam da bi prošlo odlično kod gledalaca. Ne zato što smo ne znam kako smo dobri, nego zbog činjenice da trenutno nema neke jake konkurencije na tom polju. Iskreno, ne verujem da bi se stara ekipa mogla ponovo sastaviti. Mnogo toga se promijenilo od tada", kazao je Đuro za Blic.

Posljednjih godina aktivirao se i njegov bend Bombaj štampa sa kojim je do sada imao desetak koncerata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Đuro je također otrkio da da uskoro nastavlja snimanje drugog dijela filma “Montevideo, bog te video”.

"Mislim da snimanje nastavljamo na proljeće i da ćemo ponovo snimati na Tenerifima. Tumačim lik koji se zove Paco i zasad je to sve što mogu da kažem o filmu. Na snimanju prošle godine bilo je veoma zanimljivo i zabavno i pravi užitak je raditi sa Bjelom i njegovom ekipom", kaže Đuro.

Posljednjih mjeseci ovaj glumac se našao u žiži javnosti zbog uloge u Angelininom filmu, a na pitanje da li kada dobije takve ponude odmah pristane ili prvo pročita scenario i dobro izvaga da li da ulogu prihvati ili ne, odgovara:

"Mene ne impresionira činjenica ko producira film ili ko ga režira. Više me zanima kakav je scenario i ko su kolege s kojima ću igrati u filmu. Uživam raditi sa kvalitetnim glumcima, bez obzira na to da li su njihova imena poznata ili ne", kazao je Đuro.