Film/TV
0

Djeveruše i Pingvini u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici kreće sa prikazivanjem trenutno najgledanijih komedija sa američkih i svjetskih kino blagajni, ponovo aktivira program Cinema City Art House sa jednim od najboljih evropskih ostvarenja 2010. godine, kreće sa pretprodajom ulaznica za najočekivaniji 3D spektakl godine te nastavlja održavanje usluge Ladies Night u utorak 28. juna.

Program Cinema Cityja od 23. juna predvodi urnebesna komedija "Djeveruše" (Bridesmaids). Film koji predstavlja najveće iznenađenje proljeća na američkim kino- blagajnama sa zaradom od preko 135 miliona dolara i epitetom ženske verzije "Mamurluka" novo je rediteljsko ostvarenje Paula Feiga, koji se prije par godina proslavio hit komedijom "Knocked Up".

U filmu koji se zahvaljujući sjajnoj reakciji publike i kritike već šest sedmice drži u vrhu američke top liste u naslovnim ulogama gledamo sjajne zvijezde hit serije "Uživo subotom uvečer" Kristen Wiig i Mayu Rudolph, prelijepu junakinju spektakla "X-Men: Prva generacija" Rose Byrne, te presmiješnu junakinju hitova "Kad te ljubav pronađe" i "Plan B" Mellisu McCarthy.

Kristen Wiig u filmu stariju djevojku Eni čiji je život u haosu. Ali, kad otkrije da je njena najbolja drugarica Lilijen vjerena, jednostavno će morati da se prihvati uloge kume. Iako pati zbog ljubavi i nema ni prebijene pare, Eni će se svesrdno upustiti u skupe i bizarne rituale. S jednom šansom da sve bude savršeno, ona će pokazati Lilijen i njenim djeverušama, koliko daleko je spremna da ode, za nekog koga voli...

Ljubitelji dobre komedije od 23. juna moći će se dobro zabaviti i nasmijati uz nove gegove velikog Jima Carreya u novoj porodičnoj komediji "Pingvini gospodina Poppera" (Mr. Poppers Penguins). Film koji je proteklog vikenda otvoren u vrlo jakoj konkurenciji na trećem mjestu američke top liste sa zaradom od gotovo 19 miliona dolara rediteljski potpisuje kreator porodičnih hitova "Čudni petak" i "Zločeste djevojke" Mark Waters a u sporednim ulogama pored uvijek sjajnog Carreya i neobično zabavnih pingvina gledamo srednjo vječnu ljepoticu i junakinju hit porodičnih komedija "Spy Kids" i "Noć u muzeju" Carlu Gugino te britansku veteranku Angely Landsbury.

Carrey u filmu namjenjenom svim generacijama gledatelja igra uspješnog poslovnog čovjeka čiji život dobija čudni zaokret nakon što od umrlog oca naslijedi šest neobično inteligentnih pingvina. Dok se polako zatvara u sebe i svoj stan preuređuje u zimsku zemlju čarolija, njegova profesionalna strana počinje trpjeti...

Od 23. juna Cinema City nastavlja popularni program Art House sa novim vrhunskim evropskim ostvarenjem, višetruko nagrađivanom socijalnom dramom rumunskog reditelja Floriana Serbana "Ako mi se fućka, fućkam". Osvajač Srebrnog medvjeda i velike nagrade žirija na Berlinskom filmskom festivalu 2010. godine svoju je bh. premijeru doživio u okviru Open Air Programa 16. SFF-a.

Mladi i za ovu ulogu višetruko nagrađivani rumunski glumac George Pistereanu u filmu igra Silviu, mladića koji je nakon godina provedenih u popravnom domu dobio pomilovanje. Prije no što će izaći, njegova majka vraća se u Rumuniju kako bi njegovog mlađeg brata odvela sa sobom u Italiju, uprkos njegovom protivljenju. On sreće mladu ženu Anu, koja radi istraživački projekat u zatvoru i zainteresuje se za nju. U svom očaju, Silviu se okreće nasilju te Ana postaje njegov talac....

Još jednom napomena svim gledateljima da projekcije programa Art House mogu pogledati po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 4 KM.

Cinema City od 23. juna kreće sa pretprodajom ulaznica svjetsku premijeru najočekivanijeg 3D naslova 2011.godine, SF Spektakla "Transformersi 3". Novi nastavak planetarnog blockbuster serijala izvršnog producenta Stevena Spielberga i reditelja Michaela Baya naslonjen na kultne akcione figure kompanije Hasbro urađen u do sada neviđenoj 3D tehnologiji na repertoar multiplexa Cinema City dolazi 30. juna, dan prije otvaranja na američkim kino-blagajnama.

Svi zainteresovani svoje ulaznice za projekcije ovog najočekivanijeg naslova ljetne sezone mogu ovih dana rezervisati putem usluge telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Cinema City još ovaj utorak 28. juna prije ljetne pauze realizuje uslugu Ladies Night za dame koje sa ulaznicama za projekcije filma "Djeveruše" mogu provesti savršeno večer sa prijateljicama uz specijalnu ponudu Cafe bara sa Crnim i bijelim vinom po cijeni od samo 7 KM. Sa ulaznicom za Ladies Night dame u sedmici od 28. juna mogu u prodajnim salonima Replay i Sportlife u BBI Centru ostvariti popust od 10 posto na kupovinu proizvoda a prilikom kupovine u salonu Sportlife dame imaju i besplatno osvježenje.

Sve informacije oko pretprodaje ulaznica za blockbuster "Transformersi 3", usluge telefonskih rezervacija ulaznica, promotivne akcije Ladies Night, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Vezani članci