Sjevernoamerički box office
0

Disneyeva 'Beverly Hills Chihuahua' najgledanija

Sarajevo-x.com
U ovosedmičnom poretku najgledanijih filmova u kinima širom Sjeverne Amerike na prvom mjestu našao se film kompanije Walt Disney "Beverly Hills Chihuahua", koji je u toku proteklog vikenda od prodatih ulaznica zaradio 29 miliona američkih dolara.

Kompjuterska je to animacija o raspjevanom psu, i predstavlja, kako piše AFP, priču astečkog ratnika sa dodacima romantike. Čiuaua, koja tumači glavnu ulogu, živi u antičkim ruševinama Meksika. U filmu glasove posuđuju Drew Barrymore, Andy Garcia, George Lopez, Jamie Lee Curtis i drugi.

Ovo je prvi vikend njegovog prikazivanja, a već je iza sebe ostavio futuristički triler "Eagle Eye". Na trećem mjestu našla se romantična komedija "Nick and Nora's Infinite Playlist" u kojoj glumi 20-godišnji Kanađanin Michael Cera. Debitirao je sa zarađenih 12 miliona dolara.

Romantična drama "Nights in Rodanthe" sa Diane Lane i Richardom Gereom zaradio je 7,4 miliona, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto na listi najgledaniji u toku vikenda koji je iza nas. Treći je to put da Lane i Gere glume zajedno, a njihovo posljednje ostvarenje govori o muškarcu koji se zaljubi u nesretno udatu ženu.

Jedno od iznenađenja ovog vikenda je film "Appalossa" koji se sa 36. mjesta popeo na petu poziciju. Film u kojem glavne uloge tumače Jeremy Irons i Renee Zellweger prodao je ulaznice u vrijednosti od pet miliona američkih dolara.

Posljednje filmsko ostvarenje legendarnog Samuela L. Jacksona, mračni triler nazvan "Lakeview Terrace", sa trećeg je pao na šesto mjesto sa 4,5 miliona dolara zarade.

Sedmi je "Burn After Reading" braće Coen, a slijedi ga "Fireproof" koji je prošle sedmice bio mnogo gledaniji te zauzimao četvrtu poziciju.

Na samom dnu liste najgledanijih ovog vikenda je "An American Carol" - satirični uradak kreatora "nepatriotskih dokumentarnih filmova" Michaela Moora, koji je odnio 3,8 miliona dolara od prodatih ulaznica u kino dvoranama širom Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Deseto mjesto zauzeo je "antireligijski dokumentarac" američkog stand-up komičara Billa Mahera, film "Religulous".