Nova serija
0

FOTO / Dirljiva priča "Vjetar u leđa" stiže u program TV1

Sponzorirani članak
Uz dvije gledaocima dobro poznate serije na TV1 Mreži, "Sva moja djeca" i "Kako vrijeme prolazi", ova televizija najavljuje novo ostvarenje, "Vjetar u leđa", od ponedjeljka do petka u 20 sati.

Život je donio vrijeme u kojem opstaju samo najjači. Svijet u kojem je borba za opstanak imperativ, a sreća čeka iza prvog ugla. Ali i u teškim vremenima njihove sudbine imaju sretan kraj, jer ljubav im daje vjetar u leđa.

Dirljiva porodična priča ponekad zabavna, a nekad prepuna boli i očaja, serija "Vjetar u leđa" emituje se od ponedjeljka do petka u 20 sati na TV1 Mreži.

Radnja kanadske serije visoko-budžetne produkcije u 65 epizoda prati Honey, njenu djecu i familiju Bailey kroz period vremena koje znamo kao Velika depresija.

Gvožđarska radnja koju su imali Jack i Honey Bailey je propala. Njihov bankrot natjerao ih je da presele svoju novostečenu porodicu u New Bedford (Ontario), mali grad gdje Jackova bogata familija posjeduje rudnik srebra. No, kada Jack, nesretnim slučajem ubrzo nakon dolaska, pogine, njegova majka daje do znanja Honey da više nije dobrodošla u kući Baileyevih. Znajući da neće moći da izdržava sama svoje troje dece, Honey je primorana da djecu ostavi sa svekrvom dok ona radi u obližnjem gradu. Njena djeca svakodnevno pokušavaju da se naviknu na novi život kod bogate, ali i cinične bake, kojoj u svakom trenutku žele dati do znanja da im majka nedostaje.

Seriju je produciorao Kevin Sullivan, autor poznatih porodičnih naslova "Anne of Green Gables" i "Road to Avonlea" i emitovana je čak pet sezona. Povratak na male ekrane desio se 2010. godine na američkoj "The Inspiration Networku", a potom i u brojnim zemljama širom svijeta.

Novih pet epizoda serije "Sva moja djeca"

Serija "Sva moja djeca" emituje se u periodu od ponedjeljka do petka u 17:15 sati.

U narednih pet epizoda dešavat će se sljedeće: Heja se ne osjeća dobro, te sa Zuhrenaz i Mathilde odlazi u bolnicu na pregled. Ali Yahya je razočaran istinama koje saznaje od Ele i Irmak. Bahšende je zabrinuta za Yahyino stanje, te želi razgovarati s njim. Njen brat ju poziva na večeru. Nedim saopštava Zuhrenaz da odlazi raditi u Francusku. Ali Yahya priznaje Cevdetu da je pročitao Bahšendin dnevnik i da je voli, ali ne želi da iko sazna za to.

Feryal je bijesna na Ahmeta zato što je Emine ponovo došla u njihovu kuću. Gunter i Zuhrenaz odlaze na večeru. Ali Yahya i Bahšende se susreću u restoranu. Zuhrenaz je oduševljena iznenađenjem koje joj je Gunter priredio. Ali Yahya priznaje Bahšende da je voli.

Mesut se loše ponaša prema Mathilde, te ona donosi odluku da napusti kuću. Ali Yahya i Bahšende ostaju sami u restoranu, te su primorani naći prijevoz da se vrate kući. Zuhrenaz je izneđena jer vidi oca i Bahšende u zagrljaju. Mesut je tužan zbog Mathildinog odlaska, ali ipak nije uradio ništa da je zaustavi. Ismail posjećuje Yaprak.

Yaprak ne želi odseliti s imanja, ili u najmanju ruku želi živjeti u blizini imanja. Heja ima noćne more, potpuno je opsjednuta Alijem Yahyom. Eyšan i Zuhrenaz su zabrinuti jer se Heja ne javlja na telefon. Zuhrenaz zove Nedima da im pomogne odvesti Heju u bolnicu. Prepirkama između Emine i Feryal nema kraja.

Deniz namjerava zaprositi Irmak. Mesut konačno prelazi preko svog ponosa i stupa u kontakt sa Mathildom. Ali Yahya je zabrinut za Elu. Heja je smještena u bolnicu. Svi u porodici saznaju da Ali Yahya voli Bahšende. Heja je uznemirena kada vidi Bahšende, te je istjera iz sobe.

Gledajte Sonerov očaj u seriji "Kako vrijeme prolazi"

U nedjelju u 19:55 sati u seriji "Kako vrijeme prolazi" gledajte šta se dešava kad Aylin napusti Sonera i vrati se kod majke.

Bez obzira na prošlost, slučajan susret Alija i Aylin dovodi do obostrane radosti. Nakon nastupa sa svojom grupom, Mete gubi kontrolu i dolazi do incidenta ispred kluba. Međutim, on nije mogao ni naslutiti koliko će to odjeknuti u javnosti. Kenan ima poslovnu ponudu za naivnog Alija kojom ga pokušava pridobiti za svoje pokvarene ciljeve.