Film/TV
5

"Diktator" i "Zauvijek tvoj" u Cinema Cityju

Klix.ba
Vrhunac filmske sezone multiplexa Cinema City nastavlja se i u narednoj filmskoj sedmici svjetskom premijerom nove kontroverzne komedije Sache Barona Cohena "Diktator", dok za pripradnice ljepšeg spola počinje prikazivanje ljubavne drame "Zauvijek tvoj".

Program Cinema Cityja od 17. maja, osim najvećeg blockbustera 2012. godine, stripovskog spektakla "Osvetnici" (The Avengers), predvodi svjetska premijera komedije "Diktator" (The Dictator).

Kao diplomac Cambridge univerziteta, britanski glumac Sacha Baron Cohen svjetsku je slavu i bezbroj nagrada dobio za svoju popularnu TV emisiju "The Ali G Show", čije je emitovanje na TV mrežama u Velikoj Britaniji i Americi počelo 2000. godine. Svojim aliasima Cohen je godinama šokirao javnost, ali je megapopularnost stekao tek 2006. godine, kada je na veliki ekran prenio avanture svog najpoznatijeg lika, kazahstanskog novinara u posjeti Americi u urnebesnoj komediji "Borat", koja je proizvela žestoke kontroverze te sa budžetom od samo 18 miliona dolara na kinoblagajnama širom svijeta ostvarila ukupni prihod od gotovo 270 miliona dolara.

Tri godine kasnije, Cohen je ponovo šokirao svijet novom kontroveznom komedijom o avanturama austrijskog homoseksualnog modnog gurua u filmu "Bruno", ali nova urnebesna komedija o diktatoru iz izmišljene afričke zemlje Wadyje, slobodno oslonjenog na lik i djelo Sadamma Husseina, je prvi za veliki ekran posebno osmišljen karakter. Osim Cohena, u komediji koju ponovo režira njegov stalni saradnik Larry Charles, ovaj put se pojavljuju Anna Faris, John C. Reilly te prelijepa Megan Fox. Coen u filmu, koji je svoju prvu pretpremijernu projekciju imao u Cinema Cityju dan prije početka emitovanja u kinima širom svijeta, igra admirala generala Aladeena, bogatog, surovog i nemilosrdnog diktatora zemlje Wadiyje, kojeg u posjeti New Yorku kidnapuju i zamijene zatucanim čobaninom, koji izgleda isto kao on. Uz pomoć Zoi, lijepe i darežljive vlasnice zen radnje, naš heroj će se boriti svim silama da se vrati na prijesto i postara da demokratija nikada ne dođe u zemlju koju on tako surovo ugnjetava...

Sa druge strane, za pripadnice ljepšeg spola Cinema City na repertoaru od 17. maja donosi novu poslaticu u vidu ljubavne drame "Zauvijek tvoj" ( The Lucky One). U pitanju je filmska adaptacija novog bestsellera američkog pisca Nicholasa Sparksa, tvorca literarnih klasika "Bilježnica" i "Sve što želim to si ti", također pretvorenih u filmske hitove, koju potpisuje Oskarom nagrađeni autor klasika "Sjaj", australijski reditelj Scott Hicks.

U naslovnim ulogama ove tople ljubavne priče gledamo mladi i izuzetno atraktivni Zaca Efrona i Taylor Schilling. U sporednim ulogama gledano veteranku Blythe Danner te početnika Rileyja Thomasa Stewarta.

Film govori o mladom marincu koji poslije tri smjene na iračkom ratištu odlazi u Sjevernu Karolinu kako bi potražio nepoznatu djevojku za koju misli da mu je bila amajlija u ratu. Nakon što je pronađe, između njih dvoje se rađa nevjerovatna ljubavna priča...

Već naredne filmske sedmice Cinema City najavljuje novu svjetsku premijeru i to nastavak blockbuster serijala "Ljudi u Crnom 3" u kojem ćemo ovaj put u najmodernijoj 3D tehnologiji uživati u novim avanturama Willa Smitha i Tommyja Lee Jonesa, kao agenata J i K, a na repertoaru će se naći i novi akcioni triler velikog Mela Gibsona "Uhvati Gringa".

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodica može dobiti Family Combo paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po vrlo povoljnoj cijeni od 10 KM te na uslugutelefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.