Koji je poželjniji?
0

DiCaprio, Clooney i Depp se bore za ulogu Sinatre

Sarajevo-x.com
Holivudski glumci Leonardo DiCaprio, George Clooney i Johnny Depp počeli su se svim sredstvima boriti za ulogu u Scorseseovom novom filmu o pjevaču i glumcu Franku Sinatri.

Prema pisanju New York Posta, producenti onog visokobudžetnog biografskog filma se pokušavaju dogovoriti koju od zvijezda da angažuju za ulogu u "Sinatri", filmu koji će biti snimljen prema scenariju Phila Aldena Robinsona.

Reditelj Martin Scorsese, navodno, želi da zvijezda njegovog filma "The Departed" dobije naslovnu ulogu, dok je izvršna producentica Tina Sinatra, inače kći pokojnog Sinatre, više zainteresovana da Clooney utjelovi njenog oca. Studio Universal je, ipak, najzagrijaniji za Johnnyja Deppa.

"Marty želi da prikaže nasilnog alkoholičara Franka, a Tina ljepšu stranu svog oca. Ona, također, želi da fokus priče bude na njegovoj muzici", rekao je izvor za New York Post.

"Šezdesete su bile godine kad je Frank posrnuo - imao je seks s najrazličijijm vrstama 'lakih žena' i cementirao je status kakav je imao u mafiji. Tina se želi pobrinuti da se u filmu vidi i nježna strana njenog oca, da ne bude sve previše negativno."

Scorsese će početi raditi na ovom filmu nakon što završi ostvarenje "Shutter Island".