Film/TV
0

Deset velikih propuštenih glumačkih prilika

Sarajevo-x.com
Svako u životu griješi, pa tako i slavne osobe, a koje su zo hollywoodske zvijezde propustile velike poslovne prilike otkriva američki magazin Forbes.

Tom Selleck - "Raiders Of The Lost Ark"

Uloga avanturiste i arheologa Indiane Jonesa iz 1981. godine najprije je ponuđena Tomu Sellecku, ali je on navodno bio previše zauzet snimanjem vlastitog TV showa "Magnum P.I.", te je ponudu morao odbiti. Glavna uloga u filmu Stevena Spielberga na kraju je pripala legendarnom Harrisonu Fordu.

Ernest Borgnine - "The Godfather"

Iako je teško uopšte zamisliti nekoga drugog umjesto Marlona Branda, u ulozi "Dona" mafijaške porodice Corleone, vjerovali ili ne Brando nije bio prvi izbor filmskog studija. Naime, oskarovac Ernest Borgnine bio je prvi kandidat za danas jednu od kultnih filmskih uloga.

Mark Wahlberg - "Brokeback Mountain"

[SLIKA]3[/SLIKA] Prije nego što su Jake Gyllenhaal i nedavno preminuli Heath Ledger postigli fantastičan uspjeh ulogama u filmu o kaubojima homoseksualnih sklonosti, Mark Wahlberg i Joaquin Phoenix su ozbiljno razmatrani za glavne muške uloge. Međutim, navodno su odustali od snimanja ovog filma, jer su bili "pomalo izbezumljeni" seksualnim scenama. Hrabri i izuzetno talentirani australski glumac Heath Ledger prihvatio je izazov i osvojio nominaciju za Oscara.

Molly Ringwald - "Pretty Woman"

Zvijezda filma "Breakfast Club" imala je priliku utjeloviti lik simpatične prostitutke u filmu "Pretty Woman", ali ju je odlučila propustiti. Ovo je bila odlična vijest za Juliju Roberts koja je briljirala u ulozi zanosne Vivian i osvojila nominaciju za Oscara.

George Raft - "Casablanca"

Raft je bio prvi izbor filmskog studija za ulogu Ricka Blainea u filmskom projektu "Casablanca". Pošto je on bio jedan od najtraženijih glumaca u to vrijeme, kultna uloga je nevoljko ponuđena relativno nepoznatom glumcu Humphreyju Bogartu.

Robert Redford - "The Graduate"

Hollywoodski glumac Robert Redford prvobitno je bio u igri za ulogu Benjamina Braddocka, ali je ipak nije dobio, jer navodno reditelj Mike Nichols nije vjerovao da će ljepuškasti glumac moći uvjerljivo odigrati ovu ulogu. Dustin Hoffman se činio kao savršen izbor, što se kasnije pokazalo tačnim.

Calista Flockhart - "Desperate Housewives"

[SLIKA]7[/SLIKA] Prije realizacije ABC-ovog projekta "Brothers and Sisters", zvijezda hit serije "Ally McBeal" bila je ozbiljan kandidat za ulogu vrckave samohrane majke Susan Mayer u Walt Disneyjevom serijalu "Desperate Housewives". Nakon što su Calista Flockhart i mnoge druge zvijezde odbile ovu ulogu, došao je red na Teri Hatcher. Riječ je o prilici koja je oživjela njenu glumačku karijeru i svrstala je na hollywoodsku A-listu.

Anne Hathaway - "Knocked Up"

Zvijezda hit filma "Đavo nosi Pradu" trebala se pojaviti u ulozi Alison Scott, uspješne showbiz reporterke koja iznenada ostane trudna sa jednom lijenčinom. Međutim, Anne Hathaway je ovu ulogu preskočila, a film "Knocked Up" je ipak postigao veliki uspjeh i zvijezdu TV serije "Grey's Anatomy", Katherine Heigl, pretvorio u filmsku zvijezdu.

Chevy Chase - "American Beauty"

Simpatični glumac Chevy Chase je bio među potencijalnim kandidatima za ulogu depresivnog oca iz predgrađa, Lestera Burnhama, kao i Jeff Daniels. Ali Kevin Spacey je ipak bio sretnik koji je za ulogu u filmu "American Beauty" nagrađen Oscarom.

Matthew Broderick - "Family Ties"

Iako je Michael J. Fox na kraju dobio ulogu Alexa P. Keatona u ovoj hit TV seriji 80-ih godina, filmski studio i TV mreža su prvobitno željeli vidjeti Matthewa Brodericka u ovoj ulozi. Zvijezda filma "The Ferris Bueller's Day Off" i suprug glumice Sarah Jessice Parker nije želio glumiti Alexa P. Keatona, i tako pružio mladom Foxu priliku da ostvari kultnu ulogu mladog konzervativca.