Film/TV
14

Dejana Talk Show na OBN TV: Sport i osobe s poteškoćama

Dejana Rosuljaš će i ovoga vikenda imati interesantne goste. U subotu, 7.5.2016., će ugostiti osobe sa poteškoćama koje imaju sjajne sportske rezultate, a nedjelja je rezervisana za ulične zabavljače.

Dozvoli da pobijedim, a ako ne mogu, dozvoli mi da budem hrabar u tom nastojanju, zakletva je koju izgovaraju takmičari, sportisti pod okriljem Specijalne olimpijade. U BiH živi vise od 20.000 osoba sa poteškoćama u razvoju, a sportske aktivnosti im omogućavaju da se razvijaju u fizičkom, umnom i duhovnom smislu. Dejanini gosti ove subote, 7.5.2016. postigli su sjajne sportske rezultate.

Ulični zabavljači i umjetnici neizostavan su dio "ljetne pozornice" svih gradova, ulica, parkova, trgova te mnogih gradskih okupljališta. Akrobati, žongleri, muzičari, performeri, glumci, ulični svirači i pjevači te razni drugi zabavljači zabavljaju nas svojim neformalnim načinom umjetničkog izražavanja i donose obilje radosti i jedinstveno ozračje na ulicama. Dio te atmosfere osjetite u nedjelju, 8.5.2016. od 17:30 sati u studiju OBN TV.

Urednica i voditeljica emisije je Dejana Rosuljaš, a vrijeme emitiranja je subota i nedjelja od 17:30 sati.