Film/TV
0

''Deja Vu'' – nova saradnja Denzela Washingtona i Tonya Scotta

Sarajevo-x.com
Sarađujući po treći put sa Denzelom Washingtonom, hollywoodski režiser Tony Scott je ponovo snimio potencijalni hit ''Deja Vu'', inteligentni tehno-triler koji drži napetost priče do samog (ali sasvim logičnog) kraja.

Iako u filmu postoji dosta elemenata filma ''Memento'', kao i utjecaja Scottovog ranijeg filma ''Enemy of the State'', ovaj film nudi dosta jedinstvenosti u formi napetog scenarija i sjajne produkcije Jerrya Bruckheimera.

Priča počinje sa eksplozijom bombe na trajektu u New Orleansu koji vozi stotine putnika. Agent Doug Carlin (Washington) dolazi na istragu terorističkog čina, i otkriva da se među mrtvim putnicima nalazi i osoba koja je umiješana u tragediju. Bez otkrivanja daljnje radnje, može se samo reći da Carlin ne samo da otkriva događaje koji su prethodili eksploziji, već se uz pomoć ekstremno tajne tehnologije vraća u prošlost i spriječava katastrofu.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Za razliku od posljednjeg zajedničkog filmskog projekta ''Man of Fire'', uspješni duet Scott-Washington, donosi dinamičnu i napetu priču, koju neće ''ugušiti'' Scottova potreba za brzinom u formi brzih rezova i sva ta vizuelna fuzija, koja je postala njegov zaštitni znak.

Ovo je prvi film koji je snimljen u New Orleansu, nakon katastrofe koja se desila uslijed udara uragana Katrina, a scenografija razrušenog grada donosi posebnu atmosferu u samom filmu.