Sjevernoamerički box office
0

VIDEO / "Date Night" i "Clash of the Titans" se bore za prvo mjesto

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Na prvo mjesto sjevernoameričkog box officea ovog vikenda zasjela je komedija "Date Night" koja je zaradila 27,1 miliona dolara, dok je blizu bio i film "Clash of the Titatas", sa zaradom od 26, 9 miliona dolara.

S obzirom da su "Date Night" i hit film "Clash of the Titans" bili blizu zaradom, čekaju se zvanični rezultati. Iz Warner Brosa, kuće koja je izdala "Date Night", poručuju da je moguće da ipak nisu prvi i da su pogriješili, no sačekat će rezultate.

Prvo mjesto sjevernoameričkog box officea je veoma važno, posebno iz marketinških razloga. Studio tokom čitave sedmice se može hvaliti kako je njegov film broj jedan na box officeu.

Također, ljubitelji filma provjeravaju koji je film bio najgledaniji u nedjelju uvečer ili ponedjeljak ujutro, dok već poslijepodne rezultati nikoga ne interesuju.

"Eto zašto svi žele biti na prvom mjestu još u nedjelju. Zahvaljujući internetu u ponedjeljak poslijepodne vijest o tome ko je zauzeo prvo mjesto je već stara“, kazao je Paul Derarabedian, box-office analitičar.

Inače, komedija "Date Night" (Steve Carell i Tina Fey) je o bračnom paru iz predgrađa New Jerseya koji žude za romantičnim izlaskom, no sve im se okrene naglavačke kada se umjesto romantičnog izlaska upetljaju sa mafijašem, korumpiranim policajcima i ucjenom.

Prema trenutnim podacima, deset najgledanijih filmova su:

  1. "Date Night" 27,1milion dolara
  2. "Clash of the Titans", 26,9 milion dolara
  3. "How to Train Your Dragon" 25,4 milion dolara
  4. "Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?", 11miliona dolara
  5. "The Last Song", 10 miliona dolara
  6. "Alice in Wonderland", 5,6 miliona dolara
  7. "Hot Tub Time Machine", 5,4 miliona dolara
  8. "The Bounty Hunter", 4,3 miliona dolara
  9. "Diary of a Wimpy Kid", 4,1 miliona dolara
  1. "Letters to God", 1,3 miliona dolara