Film/TV
0

Dane filma Mostar 2007. otvara film "Živi i mrtvi"

FENA
Dane filma Mostar 2007. koji će se održavati od 30. novembra do 3. decembra u petak, u 18 sati otvorit će film Kristijana Milića "Živi i mrtvi", a tu filmsku manifestaciju otvorit će predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto.

U okviru Dana filma Mostar bit će upriličene projekcije domaćih i inozemnih filmova te filmova za djecu.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao umjetnički direktor filma Miro Barnjak, na festivalu će se prikazati veliki broj filmova u čijem su stvaranju sudjelovali ljudi koji su rođeni ili su podrijetlom iz Mostara i Hercegovine.

Glumac Velibor Topić, čija će se tri filma prikazati na festivalu i to dva britanska i jedan domaći, kazao je kako je ideju o Danima filma Mostar začeo mostarski glumac Slaven Knezović.

On je također istaknuo da će svake godine na festival pokušati dovesti neka eminentnija imena iz svijeta filma iz inozemstva, a ove godine to će biti jedan redatelj i dva glumca.

Topić je također govorio i o važnost kino dvorane za Mostar koji je prije rata imao dva, a danas nema ni jedno kino.

U glazbenom dijelu programu nastupit će Letu štuke, Zooster i Livio Morosin, a ključeve grada glumcima će uručiti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Dani filma bit će održani pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto, Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije i Vlade Republike Hrvatske.