Film/TV
0

"Čuvari noći" na turneji po bh. gradovima

Sarajevo-x.com
Film "Čuvari noći" reditelja i scenariste Namika Kabila kreće u distribuciju po bh. gradovima. Nakon uspješne bosanskohercegovačke premijere ovog filma u Sarajevu, u prvoj gostujućoj sedmici "Čuvare noći" imat će priliku pogledati i publika u nekoliko drugih gradova.

Već u srijedu, 28. januara, film će pogledati publika u Jablanici, u Omladinskom klubu Pod istim suncem. Narednog dana, u četvrtak 29. januara, bit će biti prikazan u banjalučkom multiplexu Palas, dok će u petak 30. januara film biti prikazan u kinu Theatre u Busovači.

Premijeri u bh. gradovima prisustvovat će i ekipa filma, a nakon projekcije publika će biti u prilici da učestvuje u razgovoru sa glavnim protagonistima filma, glumcima Vahidom Piralićem i Milanom Pavlovićem. Razgovor će voditi novinar Zoran Ćatić. Podsjećamo, film "Čuvari noći" premijerno je prikazan na 65. Venecija Film Festivalu u okviru programa 23. Međunarodne sedmice kritike (Settimana Internazionale della Critica).

Uloge u filmu ostvarili su: Vahid Piralić, Milan Pavlović, Namik Kabil, Alban Ukaj, Belma Lizde-Kurt, Haris Alić, Mediha Musliović.

Film "Čuvari noći" nastao je u produkciji SCCA/pro.ba, a podržan je od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Sarajeva, Fondacije za kinematografiju, te Fonda Goteborg Film Festivala. Film je produkcijski realizovan u saradnji sa domaćim kompanijama Malagić d.o.o., Živinice i Unipromet d.d., Sarajevo.