Film/TV
21

"Čuli smo da si bolji od Danisa Tanovića": Prijavi se na 7. Youth Film Festival

Klix.ba
Sedmi internacionalni omladinski festival filma Youth Film Festival Sarajevo zvanično je otvorio konkurs za ovogodišnje izdanje film festivala koje će se održati od 18. do 20.09.2015. godine.

Na konkurs za selekciju takmičarski igrani i takmičarski dokumentarni program se mogu prijaviti svi mladi afirmisani i neafirmisani filmski radnici čiji filmovi svojim sadržajem i formatom odgovaraju pravilniku festivala. Pravo učešća na festivalu imaju svi srednjoškolci, studenti i mladi koji nemaju više od 24 godine. S obzirom na činjenicu da je festival već stekao prefiks internacionalnog festivala, mogućnost učešća imaju i internacionalni studenti mladi filmski radnici.

"Gimnazija Dobrinja Sarajevo i Udruženje mladih umjetnika objavljuju konkurs za prijavu filmova na 7th Youth Film Festival. Pozivaju se svi profesionalni i amaterski filmski stvaraoci da se prijave na sedmo izdanje Internacionalnog omladinskog festivala filma - Youth Film Festival Sarajevo.

Na festival se mogu poslati svi igrani filmovi koji su producirani/snimljeni u periodu između 2012. i 2015. godine.

Minimalno trajanje filma za selekciju takmičarskog igranog je četiri minute, a maksimalno trajanje filma je 15 minuta.

Pored selekcije takmičarski igrani, YFF ove godine otvara i konkurs za dokumentarni takmičarski program.

Konkurs za prijavu filma je otvoren do 30. jula, a po potrebi organizator festivala će otvoriti i drugi rok za prijave.

Spisak filmova koji budu prošli selekciju će biti objavljen na web stranici festivala www.sarajevoyff.org sredinom augusta. Autori čiji filmovi budu ušli u takmičarski program se bore za novčane nagrade.

Kompletan konkurs za prijavu na 7. YFF sa uvjetima učešća i formularima za prijavu možete skinuti na ovom linku.