Film/TV
0

"Čudesni Spider–Man" u multiplexu Ekran Zenica

Klix.ba
Film koji je pokorio američki box office protekle sedmice i nalazi se na prvom mjestu sa zaradom od 65 miliona dolara "The Amazing Spider-Man", te početak Ljetne revije filmova obilježit će narednu filmsku sedmicu u kinodvoranama multiplexa Ekran.

Program multiplexa Ekran 12. jula donosi filmskoj publici ponovno rađanje jednog od omiljenih stripovskih junaka, ovaj put u 3D tehnici.

"Čudesni Spider-Man" ( The Amazing Spider-man) prati srednjoškolske dane Petera Parkera, kojeg glumi Andrew Garfield, i vrijeme kada je tek stekao super moći kojima će spašavati svijet od zlih negativaca.

Peter Parker je momak kojem ne cvjetaju ruže u životu. Nerazjašnjenim nestankom i tajanstvenom smrću u avionskoj nesreći, njegovi roditelji obilježili su ga još kao dječaka, ostavivši ga u rukama dobronamjernih i iznimno dragih ujaka i ujne (Martin Sheen i Sally Field) i definirali ga kao osobu. Sedamnaestogodišnji Peter nepopularni je pametnjaković, vidljivo sklon nauci, povremena žrtva tipičnih američkih filmskih bullyja i preko ušiju zaljubljen u ljupku članicu debatnog tima Gwen (Emma Stone). Kad jednog poslijepodneva odluči malo dublje istražiti nestanak roditelja, kratka istraga dovede ga do tvrtke Oscorp, u kojoj je jedna od glavnih osoba očev bivši dugogodišnji partner i prijatelj, dr. Curt Connors (Rhys Ifans), stručnjak u potpunosti posvećen probijanju granica genetičkog inženjeringa među vrstama...

Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 20:30 sati.