Film/TV
0

Cuba Gooding Jr. će glumiti O.J. Simpsona

FENA
Cuba Gooding Jr. (Foto: EPA)
Cuba Gooding Jr. (Foto: EPA)
Američki glumac i oskarovac Cuba Gooding Jr. utjelovit će nogometnu legendu i optuženika za ubistvo svoje bivše supruge i njenog tadašnjeg dečka - O.J. Simpsona u nadolazećoj miniseriji American Crime Story: The People V. O.J. Simpson koju će režirati Ryan Murphy, piše Rolling Stone.

Bivši nogometni junak neslavno je oslobođen optužbi za dvostruko ubistvo, a deset godina kasnije osuđen je zbog oružane pljačke i drugih optužbi. Serija se temelji na knjizi Jeffreya Toobina The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson, serija će imati deset epizoda, a svaka sezona serije fokusirat će se na različite kriminalne priče.

Glavnu žensku ulogu u seriji koja će se fokusirati na ozloglašeno suđenje u devedesetima iz perspektive odvjetnika, igrat će Sarah Paulson kao glavna tužiteljica Marcia Clark.

Paulson je zaradila nominacije za Emmyja za ulogu u seriji Američka horor priča: Ludnica (American Horror Story: Asylum) i Američka horor priča: Vještičja družba" (American Horror Story: Coven).

Seriju će režirati Murphy poznat po serijama Glee i Američkoj horor priči. Produkcija bi trebala započeti u Los Angelesu početkom iduće godine.

Cuba Gooding Jr., najpoznatiji po Oscarom nagrađenoj sporednoj ulozi u filmu Jerry Maguire (1996.), trebao bi se pojaviti kao aktivist za građanska prava Fred Gray u nadolazećoj historijskoj drami Selma koja se fokusira na marševe od Selme do Montgomeryja 1965.