Sjevernoamerički box office
0

Crtić 'Up' i ovog vikenda najgledaniji

Sarajevo-x.com
Crtić 'Up' koji je stigao iz filmskog studija Disney Pixar je i ove sedmice najgledaniji. Avanture 78-godišnjeg Carla Fredericksena donijele su zaradu od 44,2 miliona dolara te se već drugi vikend zaredom vinule na vrh sjevernoameričkog box officea.

Urnebesno smiješna komedija 'Up' o avanturama starca Carla koji kako bi uspunio svoj san kuću veže balonima i upušta se u pustolovinu ne sluteći da se u njegovoj kući krije osmogodišnji dječak oduševila je publiku i našla na veoma pozitivne komentare.

Iako je gledanost animiranog filma opala za 35 procenata u odnosu na prvi vikend prikazivanja, zarada od 44,2 miliona dolara je bila sasvim dovoljna za prvo mjesto na listi.

Komedija 'The Hangover', priča o trojici momaka koji prijatelja prije njegovog vjenčanja odvode u Las Vegas, no nakon zabave se bude bez sjećanja na proteklu noć, u potpuno demoliranoj sobi, dok im se kroz kupatilo šeće tigar, našao se na drugom mjestu sjevernoameričkog box officea sa zaradom od 43,2 miliona dolara.

Ovaj film produkcijske kuće Warner Brothers Pictures, također je naišao na pozitivne kritike i polako puni svjetska kina.

Na trećem mjestu je film 'Land of the Lost' u kojem glumi Will Ferrell, no film izgleda predstavlja pravo razočarenje s obzirom da je tokom vikenda ostvario zaradu od svega 19, 5 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. 'Up' - 44,2 miliona dolara
  2. 'The Hangover', 43,2 miliona dolara
  3. 'Land of the Lost', - 19,5 miliona dolara
  4. 'Night at the Museum: Battle of the Smithsonian'- 14,6 miliona dolara
  5. 'Star Trek'- 8,4 miliona dolara
  6. 'Terminator Salvation'- 8, 1 milion dolara
  7. 'Drag Me to Hell' - 7,3 miliona dolara 8.' Angels & Demons' - 6, 5 miliona dolara
  8. 'My Life in Ruins' -3,2 miliona dolara
  9. ' Dance Flick'- 2 miliona dolara

Pogledajte trailer za film 'The Hangover'.