Film/TV
0

Crtani film "Lil' Bush" - predsjednička satira

Sarajevo-x.com
Kao i većina političkih satira, tako i crtani film "Lil' Bush" pokušava istaći ekstremne situacije stvarnog života i dati im određenu dozu duhovitosti. Novo ostvarenje televizijske stanice Comedy Central jeste crtani film o američkom predsjedniku Georgeu Bushu i njegovim kolegama iz svijeta najmoćnijih političara.

Lik koji predstavlja američkog predsjednika Georgea Busha pomalo je naporan i nevjerovatno nestašan karakter koji sa svojim školskim drugarima Lil' Condi, Lil' Cheneyjem i Lil' Rummyjem smišlja svojevrsne šale i podvale.

Premijera crtanog filma prepričava putovanje Lil' Georgea u Irak. Naime, on je sa svojim prijateljima odlučio posjetiti Irak i izviditi ratnu situaciju u nadi da će imati neke dobre vijesti i obradovati svog oca za Dan očeva.

Pored svakodnevnih priča, podvala i dogodovština koje doživljavaju Lil' George i njegovi prijatelji, crtani film govori i o nevinoj ljubavi koju Lil' Condi osjeća prema glavnom liku priče.

Lil' Bush je djelo i plod mašte Donicka Carya, a u svijetu njegovog najnovijeg junaka, sve je moguće.

"Sada kada sam ušao u glavu Lil' Georgea, mislim da mi se mali zaista sviđa. On posjeduje nuklearno oružje i emocije malog djeteta", naglasio je Cary.