Film/TV
0

Colinu Farrellu pozlilo nakon posjete Srebrenici

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Irski glumac Colin Farrell, koji je ovaj vikend radio pripreme za novu ulogu, posjetom Bosni i Hercegovini pokušao steći dojam kako je to bilo biti izvjestitelj u ratu 1992. do 1995., rekao je da mu je "bilo zlo" od posjete Srebrenici.

Posjetio je Srebrenicu u kojoj je osam hiljada odraslih Bošnjaka i dječaka ubijeno kad je grad u julu 1995. pao u srpske ruke.

"Bilo mi je zlo", rekao je Farrell nakon posjete groblju žrtvama toga masakra koji se smatra najgorom strahotom u Evropi nakon Drugoga svjetskog rata.

"Teško je opisati koliko su očito zrak i tlo zatrovani ubistvom osam hiljada ljudi u jednome danu. Doista dobijete osjećaj boli i gubitka. Tužan sam, zbilja sam tužan", kazao je.

Film "Trijažu" režirat će bh. redatelj Danis Tanović koji je 2001. za "Ničiju zemlju" dobio Oscara za najbolji strani film.

S Farrellom će glumiti španska glumica Paz Vega i Britanac Christopher Lee.

Prema Farrellovim riječima, snimanje filma koji će se baviti dilemama u ratno doba, počinje za sedmicu dana, i to najprije u Španiji, a onda seli u Irsku.

"Ja igram ratnoga fotografa koji već 12 godina prati ratove, ali ovdje mu se nešto dogodi i on gubi distancu između sebe i svoga posla", kaže Farrell.

Scenarij za "Trijažu" rađen je prema knjizi američkog novinara Scotta Andersona.

Vezani članci