Film/TV
12

Colin Farrell je novi junak serije True Detective

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Colin Farrell glumit će u novoj sezoni detektivske serije True Detective.

Holivudski glumac je sam potvrdio najnoviju informaciju o nastavku serije koja je nakon prve sezone okićena pozitivnim kritikama i pohvalama.

U intervjuu za irski Sunday World, Farrell je izjavio kako je uzbuđen i sretan što može biti dio uspješnog tima.

U posljednjih nekoliko mjeseci puno se špekulisalo o tome ko će biti nasljednik Matthewa McConaugheyja i Woodya Harrelsona. Govorilo se o Bradu Pittu, Jessici Chastain te Christianu Baleu, ali oni su ubrzo opovrgli takve navode.

U julu je procurila informacija da je Farrell bio na razgovorima za glavnu ulogu u nastavku serije, a u isto vrijeme govorilo se o Tayloru Kitschu kao njegovom partneru.

Kreator serije Nic Pizzolatto obznanio je da će nova sezona serije pratiti priču o "snažnim ženama, lošim muškarcima i okultnoj historiji". Također, autor je sugerisao da će se u drugoj sezoni serije True Detective pojaviti četiri vodeće uloge, umjesto dvije vodeće kao u prvoj sezoni sa McConaugheyem i Harrelsonom.

"Bit će to sezona od osam epizoda, a za snimanje će nam trebati četiri ili pet mjeseci. Znam vrlo malo o radnji, ali sasvim sigurno snimamo u Los Angelesu i okolini", rekao je Farrell.