Pobuna terorista
0

Cohen zbog Brune primio prijetnje smrću

Sarajevo-x.com
Nakon "Borata", britanski komičar ponovo je širom svijeta napravio pravu pometnju svojim novim filmskim ostvarenjem "Brüno" u kojem je utjelovio gay modnog novinara istog imena iz Austrije, te mu sada jedna teroristička organizacija prijeti smrću.

Naime, Sacha Baron Cohen nedavno je primio prijetnje smrću od za sada nepoznate terorističke grupe, zbog kojih se boji za vlastiti život, ali i za život članova svoje porodice, saznao je britanski Daily Star.

Odvjetnici slavnog Britanca, koji je sa mladom glumicom Islom Fisher u oktobru 2007. godine dobio djevojčicu, medijima su potvrdili da je njihov klijent na meti neimenovane grupe "koja je preuzela odgovornost za nedavne terorističke napade", iako se nagađa da se radi o palestinskoj Al Aqsa Martyrs' Brigade.

Naime, u novom Cohenovom filmu, Bruno biva otet od strane pomenute islamske grupe, a kasnije u jednoj sceni i ismijava njihovog vođu Aymana Abu Aitu, koji tvrdi da više ne pripada Al Aqsa Martyrs' Brigade, kao i da je prevarom doveden pred kamere.

"Ovo je prljav način korištenja našeg brata Aymana i ne prihvatamo činjenicu da se ime Al Aqsa Martyrs' Brigade spominje u filmu. Zadržavamo pravo da odgovorimo na način koji mi budemo smatrali prikladnim", navodi se u izjavi ove brigade.

Također, Sacha Baron Cohen nedavno je priznao kako je angažirao pravog teroristu za potrebe snimanja svog novog filmskog ostvarenja.