Film/TV
35

Čobanijada 2015: Cazinski nadrealisti pripremili novogodišnji program

Anadolija
Novogodišnji program Radio-televizije Cazin već odavno je, gotovo dvije decenije, jedan od najpoznatijih u Bosni i Hercegovini. Po skečevima i originalnim sinhronizacijama poznat je i u cijelom regionu.

"Cazinske nadrealiste" pamte po novogodišnjim programima u kojima je najviše humora na političku situaciju u BiH, ali i klipovima "Marš na Drinu", "Man in black", "Sulejman Veličanstveni u potrazi za auspuhom"... I ove godine, kako najavljuju, pripremili su program koji će gledaoce nasmijati do suza. Ipak, ističu, najbolji kritičari su gledaoci koji će donijeti konačni sud.

Jedan od sedam učesnika ovog programa Kenan Alagić rekao je za Anadolu Agency (AA) da i ove godine sedmočlana ekipa novogodišnjeg programa Radio-televizije Cazin, koja u tom sastavu radi 20-tak godina, priprema Novogodišnji program.

"Za ove dvije decenije navikli smo gledaoce, ne samo televizije Cazin nego i ostalih TV kuća, da pravimo taj humoristično-zabavni program u trajanju od oko dva sata. Naravno da od te tradicije nismo odustali ni ove godine, prije svega, želeći zabaviti gledaoce i publiku ali i još u neku ruku uživamo u tom poslu, tako da se i mi sami zabavljamo", istakao je Alagić.

Naglašava da pripremaju program u istom obimu.

"Gotovo smo ga završili, ostalo je još malo. Ekipa je ista, a sadržaj je drugačiji. I ove godine bit će četiri ili pet obrada poznatih narodnih i zabavnih hitova", ispričao je Alagić za AA.

Također, pripremili su i uobičajne priče iz šume i sinhronizacije životinja ali i priču o starom mlinaru, kao i priču o takmičenju čobana koja ima i političku pozadinu, a zove se "Čobanijada 2015".

"Takmiče se tri takmičara u tri discipline. Ostalo je još nešto da uradimo. Imamo još dvije, tri teme i razmišljamo koja je bolja i još dvije ili tri priče koju su više kao TV reportaža. Očekujem da će i ove godine biti dobro ali o tome će konačni sud dati gledaoci koji su ustvari i najbolji kritičari", kazao je Alagić.

Budući da su "Cazinski nadrealisti" već odavno prepoznali komiku u brojnim svakodnevnim situacijama građana BiH, svoje viđenje istih snimaju iz godine u godinu. Tako je i ove godine.

"Trudimo se pratiti situaciju u BiH i to ona politička koja je neiscrpna. Svake godine imamo neke nove političke procese i potrese tako da su nam oni neiscrpna motivacija. Ove godine ja bih tipovao na tu Čobanijadu. Neću otkriti detalj više i dovoljno je da samo kažem da su u BiH tri takmičara. Ima političku pozadinu", dodao je Alagić.

Ostalo teme, kako kaže, više vuku na neke socijalne teme koje su kao i politika neiscrpne.

"Malo se šalimo na vlastitu sudbinu, to je bosanski humor", poručuje Alagić.