Film/TV
46

Clooney: Trump nikada neće postati predsjednik SAD-a, popularan je zahvaljujući medijima

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Slavni američki glumac George Clooney izjavio je kako Donald Trump nikada neće bit predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD). On je njegovu popularnost pripisao medijima tvrdeći kako novinari ne znaju postavit dobra pitanja.

"Donald Trump neće biti predsjednik. To se neće dogoditi jer ne želimo da strah vlada našom zemljom. Iako imamo informativne kanale 24 sata dnevno to ne znači da dobijamo više informacije. Ako se Trumpu da riječ, onda treba da mu se postavi pitanje o izbjeglicama", rekao je glumac na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

On je festivalu prisustvovao u povodu predstavljanja "Money Monstera" u kojem glumi Leea Gatesa, "Čarobnjak s Wall Streeta", koji je voditelja televizijske emisije o finansijama.

U ulozi producentica emisije "Čarobnjak s Wall Streeta" našla se popularna glumica Julia Roberts koja je utjelovila ulogu Patty Fenn.

Stvari se počinje komplikovati kada u studijo ulazi čovjek s oružjem koji je izgubio novac na dionicama jer je vjerovao Gatesu. Tako svi članovi postave postaju taoci u trenucima kada se emisija prenosi uživo na televiziji.