Film/TV
0

Clooney otkupio prava na knjigu Johna Grishama

Sarajevo-x.com
George Clooney će producirati film baziran na romanu Johna Grishama ''The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town''.

Saradnici Clooneya su odbili da otkrivaju detalje sporazuma, ali su naveli da se još ne zna da li će Clooney i glumiti u ovom filmu. Clooneyeva kompanija, ''Smoke House'', otkupila je prava za snimanje filma, zajedno sa Warner Independent Pictures. Scenario još nije napisan.

Takođe nije poznato da li će John Grisham za prodaju autorskih prava inkasirati 7-cifrenu sumu ili procenat zarade filma.

''The Innocent Man'' je knjiga napisana po istinitoj priči o Ronu Williamsonu, koji je proveo 9 godina u zatvoru u Oklahomi čekajući izvršenje smrtne kazne, nakon što je nepravedno osuđen za silovanje i ubistvo konobarice 1982. godine. Drugi optuženi je bio Dennis Fritz, koji je osuđen na doživotni zatvor. Ponovnim testiranjem, DNK analizom dokaza iz prvobitnog procesa, obojica su oslobođena 1999. godine. Nova istraga je ukazala na Glena D. Gora, koji je svjedočio protiv Williamsona. Gore je poslije osuđen na doživotni zatvor.

Williamson se nakon izlaska iz zatvora potpuno predao alkoholu, i umro od ciroze jetre 2004. godine u svojoj 51. godini.