Film/TV
0

Čitateljima iz Mostara poklanjamo ulaznice za film "Sudac"

Portal Klix.ba i CineStar Mostar nagrađuju dva čitatelja sa po dvije ulaznice za film "Sudac" koji je na repertoaru CineStara od 22. do 28. januara.

Sve što trebate uraditi je poslati vaše ime, prezime i broj telefona na mail [email protected] sa naznakom Nagradna igra CineStar.

Lukavi čikaški odvjetnik Hank Palmer taman se spremao izvući još jednog utjecajnog klijenta iz dosega tužilaštva države Illinois, kad je primio vijest da mu je majka preminula. S ocem je rijetko kontaktirao, a majka je bila jedina osoba iz rodnog grada s kojom je bio u kontaktu posljednjih 20 godina.

Njena smrt je i jedino zbog čega bi ikada ponovo kročio tamo. Ono što će ga dočekati puno je više od ispraćaja, a Carlinville ga neće pozdraviti toplom dobrodošlicom. Prije no što uspije napustiti gradić u kojem je odrastao, Hank je pozvan da brani oca, cijenjenog lokalnog suca sa stažem od 42 godine, koji se odjednom našao na suprotnoj strani klupe. "Koliko god godina imali, u roku od pet minuta od ulaska u roditeljski dom opet smo tačno onakvi kakvi smo bili kad smo odlazili", komentira redatelj i producent David Dobkin.

Ovaj film je prva saradnja dvojice velikana, Roberta Downeya Juniora i Roberta Duvalla. Radi se o onome što svi u jednom trenutku prolazimo, a to je zamjena uloga i suočavanje s vlastitim nasljeđem te brigom o ostarjelim roditeljima.

Ulaznice su osvojile Enisa Memić i Minja Alikadić.