Film/TV
0

"Cirkus Columbia" na festivalu u Bejrutu

FENA
Danis Tanović
Danis Tanović
Reditelj Danis Tanović naredne sedmice će otputovati u Liban, gdje će publici 10. internacionalnog filmskog festivala u Bejrutu predstaviti svoj posljednji film "Cirkus Columbia".

Reditelj Tanović otprije je poznat publici festivala u Bejrutu s obzirom na to da je na tom festivalu predstavljao i Oscarom nagrađenu "Ničiju zemlju", kada je osvojio i Nagradu publike, saopćeno je iz Agencije "Art servis".

Publika 10. internacionalnog filmskog festivala u Bejrutu "Cirkus Columbiju" će moći pogledati 7. i 8. oktobra u okviru programa "Panorama".

Nakon svjetske premijere na 16. Sarajevo film festivalu, gdje je osvojio Nagradu publike, taj je film nastavio uspješan festivalski put, te je već prikazan na festivalima u Veneciji, Torontu i San Sebastianu.

Uporedo s festivalskim životom, "Cirkus Columbia" će se naći i pred publikom u nekoliko bh. gradova.

Nakon što je zatvorio Dane filma Mostar, te specijalne premijere u Čapljini organizirane u znak zahvale reditelja Tanovića gradu u kojem je film i sniman, film je proteklih dana bio na repertoaru širokobriješkog kina "Borak" i kina "Mogorjelo" u Čapljini.

Pred sarajevskom publikom film će se naći 14. oktobra u kinu Meeting Point i multipleksu Cinema City.