Uz "Paradu" i film "Koko i duhovi"
0

Cinema City: Premijera 3D spektakla "Underworld: Buđenje"

Sarajevo-x.com
Program multiplexa od 19. januara predvodi akcioni SF spektakl "Underworld: Buđenje" (Underworld: Awakening). U pitanju je novi nastavak kultnog akcionog horor serijala koji je započeo još 2003. godine originalnim filmom Lena Wisemana u kojem je prvi put britanska ljepotica, njegova supruga u stvarnom životu, Kate Beckinsale na velikom ekranu oživjela opasnu vampirsku ratnicu Selenu uvučenu u stoljetni rat vampira i vukodlaka.

Nakon ogromnog uspjeha i zarade od preko 100 miliona dolara na kinoblagajnama širom svijeta, snimljena su još dva nastavka "Underworld: Evolucija" koji je 2006. godine inkasirao više od 110 miliona dolara te "Underworld: Pobuna Likana" koji je 2009. godine donio zaradu od gotovo 100 miliona dolara. Novi nastavak koji je prvi put snimljen najmodernijom 3D tehnologijom sa vrhunskim specijalnim efektima najnovije generacije koji će donijeti novu dozu adrenalinskog uzbuđenja svim ljubiteljima serijala rediteljski potpisuje mladi švedski rediteljski dvojac Mans Marling i Bjorn Stein.

Uz uvijek odličnu Kate Beckinsale ovaj put u sporednim ulogama gledamo nadolazeće zvijezde Thea Jamesa i Michalea Ealya te veterana Stephena Reu, junaka stripovskog spektakla "O za osvetu".

Radnja filma kreće nakon što Selena bježi iz zatočeništva i vraća se u svijet koji je otkrio postojanje vampira i Likana nakon čega je uslijedio pravi apokaliptični rat u kojem su ljudi pokušali uništiti obje besmrtne vrste. Selena mora ujediniti strane i spriječiti genocid te rađanje nove nepobjedive vrste hibrida ne pokazujući pri tome milost za svoje progonitelje...

Cinema City od 19. januara ekskluzivno najavljuje početak prikazivanja najvećeg filmskog hita regije, komedije Srđana Dragojevića "Parada". Film koji se na samo Dragojeviću svojstven način bavi izuzetno aktuelnom i kontroverznom tematikom slobode govora homoseksualaca na području Balkana uzdrmao je javnost susjednih zemalja, gdje je oborio rekorde gledanosti za 2011. godinu rezultatima od preko 300.000 gledatelja u Srbiji i 70.000 u Hrvatskoj.

U naslovnoj ulozi gledamo trenutno najpopularnijeg glumca Srbije i veterana komedije Nikolu Koju, dok glumačku ekipu filma koji je jedna vrsta balkanske verzije 7 samuraja zaokružuju hrvatski glumci Goran Navojec i Dejan Aćimović, makedonska zvijezda Toni Mihajlovski te mladi srbijanski glumac Miloš Samolov koji je, između ostalog, posudio glas glavnom liku u animiranom hitu "Kung Fu Panda".

Film prati grupu gay aktivista koji pokušavaju organizirati Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije osigurati skup, oni se obraćaju Limunu, vlasniku zaštitarske agencije i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može okupiti ekipu za zaštitu gay parade, Limun odluči okupiti ekipu u regiji. Ali tek po povratku u Beograd "samuraji" će se suočiti s najvećim izazovima i staviti na kocku svoje živote...

Za najmlađe gledatelje i njihove roditelje Cinema City od 19. januara predstavlja hit porodičnu avanturu "Koko i duhovi". U pitanju je fimska ekranizacija dječijeg bestsellera hrvatskog književnika Ivana Kušana koja je i u programu lektire za učenike Osnovnih škola u Hrvatskoj, a koju rediteljski potpisuje njegov brat Danijel Kušan.

Film je svoj pobjednički pohod počeo na prošlogodišnjem Pulskom Filmskom Festivalu gdje je osvojio čak četiri nagrade uključujući i nagradu publike za najbolji film Festivala. Nakon toga film je osvojio niz nagrada na dječijim Festivalima širom Evrope, a od otvaranja u hrvatskim kinima sredinom novembra prošle godine pogledalo ga je oko 80.000 gledatelja, što ga čini drugim najgledanijim hrvatskim filmom u posljednjih 10 godina poslije komedije "Što je muškarac bez brkova".

Film govori o dječaku Ratku Miliću Koku koji se sa svojom porodicom seli iz sela u grad u stan koji je pripadao Vinceku, starom škrtici čija je smrt obavijena velom misterije. Film će pokušati odgovoriti na pitanje postoje li duhovi, a Koko će uz pomoć svojih prijatelja riješiti misterij Vincekove smrti.

Početak prikazivanja filma "Koko i duhovi" označava završetak ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Zimske čarolije 2012, koja se ovaj put realizira u saradnji sa BBIce ledenim igralištem, u kojoj najmlađi gledatelji i njihovi roditelji imaju i specijalnu ponudu – kupovinom ulaznice za film mogu ostvariti popust od 25 posto na ulaznice za BBIce klizalište u terminima od 16:00 sati radnim danima te subotom i nedjeljom tokom cijelog dana.

Tu je i nagradna igra u kojoj svaki 50. gledatelj naslova iz akcije osvaja gratis ulaznicu za klizanje. Ponuda Zimske čarolije 2012 trajat će do kraja raspusta 30. januara.

Već naredne filmske sedmice, od 26. januara očekuje nas novi filmski hit na repertoaru, a ovaj put je u pitanju od kritičara hvaljeni akcioni triler "Izdaja" (Haywire). Osim zvijezde borilačkih vještina Gine Carano u filmu Stevena Soderbergha gledamo prvorazrednu glumačku ekipu koju čine Ewan McGregor, Michael Fassbender, Antonio Banderas i dobitnik Oskara Michael Douglas.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj akciji Zimske čarolije, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.