Film/TV
0

Cinema City predstavlja filmove "Kad ljubav udari u glavu" i "Kurir"

Na repertoaru Cinema Cityja od 17. aprila naći će se i filmovi "Kad ljubav udari u glavu" i "Kurir".
"Kad ljubav udari u glavu" (Love Punch) režisera Joela Hopkinsa je komedija u kojoj se srednjovječni rastavljeni poduzetnik Richard veseli svojoj penziji i ulasku u miran i bezbrižni dio života. No, posljednjeg dana na poslu doživljava neugodno iznenađenje kad sazna da je žrtva prevare te da mu je nestao novac iz penzionog fonda. Uz pomoć bivše žene Kate (Emma Thompson) uhvatit će se u koštac s pronevjeriteljima, ali i pokušati smisliti način kako se dočepati novca za život.

Uloge tumače Pierce Brosnan, Emma Thompson, Timothy Spall i drugi.

Film "Kurir" (The Bag Man) Davida Grovica inspirisan je pričom Marie-Louise Von Franz. To je napet krimi-triler koji prati priču o Jacku (John Cusack), opasnom momku sa hronično lošom srećom ali i s trunkom ljudskosti. Kad ga unajmi Dragna (Robert De Niro), legendarni šef mafije, da odradi jednostavan, ali neobičan zadatak, zaplet će se centrirati oko očekivanog dolaska Dragne koji je iz nepoznatog razloga pozvao Jacka na jednu udaljenu lokaciju i gomile sumnjivih likova.

Tokom ove dugačke noći pune nasilja dok se iščekuje Dragnin dolazak, Jack će ukrstiti puteve s Rivkom (Rebecca Da Costa), izuzetno lijepom ženom čiji će život postati fizički i emotivno upleten s Jackovim. Kad Dragna konačno stigne, neočekivane posljedice će ih sve sustići.