Film/TV
0

Cinema City najavljuje filmove "Različita", "Noa" i "Muppeti u bijegu"

Na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City od 27. marta stižu tri noviteta.
Film "Različita", temeljen na romanu Veronice Roth, režisera Neila Burgera, akciona je avantura koja traje 129 minuta i triler je nabijen napetim odlukama melodramatskim izdajama, neočekivanim posljedicama i neobičnom ljubavnom pričom.

Radnja je smještena u budućnost, gdje je svijet podijeljen u frakcije prema tipovima pojedinih osobnosti. Beatrice "Tris" Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podijeljen na pet frakcija, u skladu s uvjerenjima i strastima. No, Tris se suočava sa svojim najdubljim strahovima kad otkrije da je različita i da je stoga meta opasnih lidera. Paralelno se upušta u romantičnu i nasilnu vezu s instruktorom, a priča se pretvara u nepredvidljivu i neizbježnu avanturu.

Epska priča o hrabrosti, požrtvovanju i nadi, "Noa", u glavnim ulogama predstavlja Russella Crowea, Jennifer Connelly, Raya Winstonea, Emmu Watson, Anthonyja Hopkinsa i druge. Russell Crowe igra Nou u filmu koji režira vizionarski režiser Darren Aronofsky.

Disneyevi "Muppeti u bijegu" od 27. marta stižu u Cinema City. Cijela Muppet družina ide na globalnu turneju, rasprodajući velike sale u nekim od najuzbudljivijih europskih destinacija, uključujući Berlin, Madrid, Dublin i London. Međutim, prati ih haos dok se nenamjerno upetljavaju u međunarodnu kriminalnu mrežu koju vodi Constantine - svjetski Kriminalac Broj Jedan koji liči na žapca Kermita - i njegov pajdaš Dominic, poznat kao Broj Dva, kojeg glumi Ricky Gervais. Ty Burrell je u ulozi Interpol agenta Jean Pierrea Napoleona, a Tina Fey je Nadya, prgavi zatvorski čuvar.