Film/TV
14

Cinema City jedno od centralnih festivalskih kina

U periodu 17. -24. augusta Cinema City ponosno predstavlja nastavak saradnje sa Sarajevo Film Festivalom.

Multiplex Cinema City, kao jedno od centralnih festivalskih kina sa najboljom lokacijom, prikazat će više od 13 projekcija dnevno u kojima će uživati svi posjetitelji različitih generacija. Sve dvorane Cinema Cityja bit će na raspolaganju za projekcije Sarajevo Film Festivala, a u ponudi su slijedeći programi:

Takmičarski dokumentarni - Od 2006. godine u okviru Sarajevo Film Festivala uspostavljena je Nagrada za najbolji dokumentarni film, a filmovi iz ove sekcije se takmiče i za Nagradu za ljudska prava, koja se dodjeljuje najboljem filmu koji obrađuje tematiku ljudskih prava. Raspored projekcija za takmičarski dokumentarni film u Cinema Cityju možete pogledati ovdje.

BH film - BH Film program organiziran je u saradnji sa Udruženjem filmskih radnika BiH i predstavlja bosanskohercegovačke autore i njihove filmove snimljene u proteklih 12 mjeseci. Ove godine predstavlja šest igranih filmova, deset dokumentaraca, pet kratkih filmova (od čega je jedan animirani film). Osim toga čak 27 studentskih filma takmiči sa za nagrade Najbolji studentski film, Specijalnu nagradu žirija i Posebno priznanje. Raspored projekcija za BH film u Cinema City-u možete pogledati ovdje.

Teen Arena - Prije devet godina Sarajevo Film Festivalu se pridružio program pod nazivom TeenArena, Ovim programom omogućeno je generaciji od 13 do 19 godina da bude dio najveće regionalne filmske smotre uživajući u filmovima koji obrađuju njima blisku tematiku. Poseban akcenat ovog programa stavljen je na igrane filmove evropske nezavisne produkcije, koji se takmiče za nagradu Best Teen Film, o kojoj odlučuju mladi žiri i publika. TeenArena nastoji okupiti i mlade autore i glumce, koji se susreću sa publikom kroz posebno organizovane diskusije i druženja. Multiplex Cinema City ove godine je domaćin Teen Arene i omiljena destinacija svih tinejdžera. Teen Arena počinje od 19. augusta sa početkom prikazivanja filmova od 19:00 sati.

Dječiji program - Dječiji program Sarajevo Film Festivala posvećuje posebnu pažnju najmlađima, te ima za cilj obrazovati i animirati najmlađu publiku. Uz raznovrstan program igranih i kratkih filmova, odabranih iz cijelog svijeta i prilagođenih ovom uzrastu, te uz šarolike popratne aktivnosti, najmlađim gledaocima pružamo priliku da razviju ljubav prema filmskom stvaralaštvu. U periodu ljetnog raspusta Dječiji program predstavlja idealnu prilika za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena mališana. Raspored dječijih filmova za Cinema City možete pogledati ovdje.

Za sve posjetitelje, koji u periodu Sarajevo Film Festivala posjete Cinema City, pripremili smo specijalne festivalske ponude i popuste. Više informacija o festivalskim ponudama možete pronaći na web stranici Cinema Cityja.

Budite i vi dio najvažnijeg festivala u regionu i osjetite dio festivalske atmosfere u Cinema Cityju uz najbolje filmove od 17. augusta.