Film/TV
0

Četvrti film o Indiana Jonesu bez Seana Conneryja

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Novi nastavak filma "Indiana Jones" ovaj put neće podrazumijevati avanture oca i sina. Naime, neprikosnoveni Sean Connery neće u novom Spielbergovom i Lucasovom projektu glumiti oca Indiane Jonesa kojeg će opet utjeloviti još jedna velika filmska zvijezda Harrison Ford.

Connery je 1989. godine glumio Indyjevog oca u filmu "Indiana Jones and the Last Crusade", trećem dijelu poznate franšize koju je režirao Steven Spielberg, a producirao George Lucas.

"Budući da me svi stalno pitaju da li ću opet glumiti Indyjevog oca, smatrao sam da je najbolje da konačan odgovor objavim u zvaničnom saopštenju. Dugo sam razmišljao o ovome, i jedino bi me `Indiana Jones' film mogao izvući iz penzije", naveo je 76-godišnji glumac u saopštenju koje je u četvrtak objavljeno na oficijelnoj web stranici ove veoma uspješne filmske franšize.

"Obožavam raditi sa Stevenom i Georgeom, i svakako ne moram ni govoriti da je velika čast vidjeti Harrisona u ulozi mog sina, ipak, penzionerski život je previše zabavan", dodao je Connery.

Četvrtu filmsku avanturu Indiane Jonesa, koja još uvijek nema službeni naslov, ponovo će režirati Spielberg, a producirati Lucas. Snimanje počinje već u ponedjeljak, 18. juna, na neotkrivenoj lokaciji u SAD-u, a premijera filma je planirana za 22. maj 2008. godine.

Iz kompanije Lucasfilm u četvrtak je saopćeno kako će se glumačkoj ekipi novog filma pridružiti Cate Blanchett, John Hurt, Ray Winstone i naravno Shia LaBeouf.