Film/TV
0

Četiri nova filmska hita 20. februara stižu u Cinema City

Klix.ba
Na repertoaru Cinema Cityja od 20. do 26. februara dolaze filmovi "Odred za baštinu", "Pompeji 3D", "Snježna kraljica 3D" i "Ćurke na slobodi 3D".
"Odred za baštinu" (The Monuments Men) je priča o najvećoj pljački umjetnina u historiji. Režiser filma je slavni glumac George Clooney, koji uz Cate Blanchett i Matta Damona glumi u filmu.

Akcioni triler od 118 minuta snimljen je prema poznatom istoimenom bestseleru Roberta M. Edsela.

"Odred za baštinu" napeta je i uzbudljiva priča, temeljena na istinitim događajima, o ljudima koji su pronašli, spasili i sačuvali neprocjenjivo umjetničko blago i baštinu čovječanstva. Tokom okupacije nacisti su izveli najveću pljačku u historiji, pri čemu su za sebe i Treći Reich prikupili i sakrili više od pet miliona umjetnina. Od iskrcavanja na Siciliju do pada Reicha Odred za baštinu izveo je, utrkujući se s vremenom, najveću potragu za blagom, a umjetnine su bile smještene na najnevjerovatnijim mjestima, od bajkovitih dvoraca do dubokih rudnika.

Paul W. S. Anderson predstavio je svoj novi uradak "Pompeji 3D", sa Emily Browning, Kitom Haringtonom, Paz Vegom i Kieferom Sutherlandom u glavnim ulogama. Ova akciona avantura govori o porobljenom gladijatoru Milou, kojeg glumi Harington, koji se bori kako bi došao do Pompeja uoči poznatog masovnog uništenja grada, kada je Vezuv eruptirao te su lava i pepeo uništili cijeli grad kako bi spasio Cassiu (Emily Browning), kćerku svog gospodara, jer je ona žena koju voli. Dok grad polako nestaje u vulkanskom pepelu, Milo se nađe i oči u oči sa ubicama svoje porodice.

"Snježna kraljica 3D", animirana bajka sinhronizovana na hrvatski jezik, od 20. februara donosi raskošnu 3D ekranizaciju bajke Hansa Christiana Andersena, koju su stvorili ponajbolji evropski animatori te udahnuli novi život omiljenom dječijem književnom klasiku.

Snježna kraljica s temom vječne borbe dobra i zla, ispričana je kroz doživljaje dječaka Kaya i djevojčice Gerde. Njihove avanture u ledenom svijetu bez emocija napisane još davne 1845. godine i danas zbog iznimne slojevitosti, svevremenske poruke i, prije svega, bujne maštovitosti oduševljavaju kako najmlađe tako i stariju publiku.

Najbolji film s ćurkama u historiji, "Ćurke na slobodi 3D", u toku 91 minute, koliko traje, donosi satiričnu, urnebesnu, avanturističku komediju o prijateljstvu. Dvije ćurke različitog porijekla zaboravit će na razlike i ujedinit će se kako bi otputovale nazad kroz vrijeme i promijenile tok historije te sklonile ćurke sa prazničnog jelovnika Amerikanaca na Dan zahvalnosti zauvijek.