Od fudbalera do glumca
0

Cantonin film jedan od glavnih kanskih favorita

Sarajevo-x.com
Iako je najpoznatiji po svojim fudbalskim vještinama, slavni Eric Cantona se itekako dobro snašao i na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu.

Bivša legenda Manchester Uniteda, a danas glumac Eric Cantona u Cannesu je promovirao svoj film 'Looking for Eric' u kojem je odglumio i glavnu ulogu.

Cantona (42) je prisutne oduševio elegancijom, a novinarima je spremno pozirala i njegova lijepa supruga, glumica Rachida Brakni.

Bivši nogometaš za ovu priliku je odabrao klasični crni smoking, dok je 32-godišnja Rachida obukla bijelu večernju haljinu s potpisom Sonie Rykel.

Prema pisanju Daily Maila paparazzi su bili više zainteresirani za francuski par nego za slavnu manekenku Evu Herzigovu i Oskarovku Hilary Swank koje su se istu večer prošetale crvenim tepihom.

Film 'Looking for Eric, britanskog reditelja Kena Loacha, prikazan je u takmičarskom programu festivala, a kritičari su ga već proglasili jednim od glavnih favorita za glavnu nagradu festivala, Zlatnu Palmu.

Eric Cantona rođen je 1966. u Marseilleu u Francuskoj. Profesionalnu karijeru je završio u Manchester Unitedu s kojim je osvojio Premier ligu četiri puta u pet godina, uključujuči i dva Liga i FA kupa. U Manchesteru je stekao veliku popularnost i status ikone kluba, te su ga navijači 2001. godine izabrali za najboljeg igrača prošlog vijeka i dali mu nadimak King Eric.

Trenutno je trener francuske reprezentacije u nogometu na pijesku.